GOD JUL: Ordfører i Målselv, Bengt-Megne Luneng. ARKIVFOTO: KARI ANNE SKOGLUND Foto: Kari Anne Skoglund
GOD JUL: Ordfører i Målselv, Bengt-Megne Luneng. ARKIVFOTO: KARI ANNE SKOGLUND Foto: Kari Anne Skoglund

Julehilsen fra Målselv-ordføreren

MÅLSELV: 2020 har vært et krevende år. En pandemi, basert på et virus folk flest aldri før har hørt om, har snudd opp ned på hverdagen, slik vi kjenner den.

Publisert Sist oppdatert

Engstelse og frykt for konsekvensene har krøpet inn i hvert hjem og mange samfunnsfunksjoner og tilbud har endret karakter eller rett og slett blitt holdt stengt. Den enkelte har måttet venne seg til mindre nærhet, mindre reising og det sosiale livet og aktivitetene vi har vært vant til, har blitt kraftig utfordret.

Takket være en stor dugnadsinnsats fra alle, så har vi kun hatt enkelttilfeller og blitt forskånet for smitteutbrudd. Takk til dere alle som holder avstand, som hoster i armkroken, som holder seg borte fra folk når man er luftveissymptomer og vasker og spriter hendene titt og ofte. Det har vært hektiske dager, uker og måneder og det er ikke over helt enda. Men det er håp om at vi at vi er kommet til begynnelsen på slutten. La oss ikke senke garden mens vi venter på vaksinen, men oppretthold gode rutiner for å forebygge smittespredning.

De ansatte i Målselv kommune fortjener også honnør. Dere har brettet opp ermene og gjort en formidabel innsats for å hjelpe innbyggerne som direkte eller indirekte har vært i befatning med viruset og dere har også bidratt til at mange av hjulene i samfunnet har gått rundt. Takk skal dere ha! Til tross for pandemien så fortsetter vi og levere gode tjenester og Målselv kan vise til relativt god økonomisk drift. Det er også deres fortjeneste.

Det kommer en tid etter pandemien også. Vi håper alle dere som driver en virksomhet i Målselv og som har hatt et utfordrende økonomisk år, kommer dere over kneika. Dere er alle verdifulle og bidrar til et mangfold og en næringsaktivitet som er viktig for kommunen. Om du er bonde, reiselivsaktør, entreprenør eller detaljist. Til alle andre; #handlelokalt! Nå er tiden inne for å forlate nettbutikkene og heller bruke den lokale forretningen. Gjør du det ikke nå, så er den kanskje borte i morgen.

Målselv kommune ser opp og frem. Vi skal legge til rette for økt bolyst og blilyst. Vi skal øke investeringene på gang- og sykkelveier, bredbånd og vedlikehold av kommunale veier. Gimlehallen skal utvides og vi har satt av 95 mill til Bardufosshallen. Det skal bygges omsorgsboliger og vi skal imøtekomme boligbehovet som særlig er stort i Øverbygd. Og i 2021 blir det bystatus.

Arctic Aviation Center er et spennende prosjekt som har som mål å skape en luftfartsklynge på Bardufoss – de er på god vei. Kongsberggruppen har etablert seg på Bardufoss som følge av økt aktivitet i Forsvaret. Noen nye avdelinger kommer, noen øker i volum, BN2 skal fylles opp igjen og vi jobber for å få den 4. mekaniserte bataljonen til Målselv. Forsvaret er, og vil for fremtiden være viktig for Målselv. Og dere gjør ikke minst en viktig jobb, soldat og befal.

Det er mange som bidrar til bli- og bolyst. I Målselv har vi en enorm bredde innen frivilligheten. Pensjonistforeningen, korpset, idrettslaget eller velforeningen bidrar alle på sin måte til å gjøre Målselv til en trivelig, spennende og god kommune å bo i. Selv om 2020 har inneholdt lite aktivitet og få arrangement, så er det all grunn til å glede seg over det som skal komme. Målselv er vertskommune for en lang rekke arrangement og flere av dem av betydelig størrelse. Det står enorm respekt av de som tar på seg slike oppgaver, små og store arrangementet. Takk til alle frivillige.

Julen blir noe annerledes enn vanlig. Kanskje feirer du ikke med de du vanligvis pleier. Da er det viktig å vie andre litt ekstra oppmerksomhet. Om det er familien et annet sted i Norge, din enslige nabo på 80, dine kollegaer eller en venn. Jeg håper julefreden senker seg i Målselvs mange hjem og militærleire og at alle får en hyggelig julefeiring.

God jul og godt nyttår!

Powered by Labrador CMS