Pressefoto: Eivind Hansen
Pressefoto: Eivind Hansen

Julie Alapnes er ute med ny låt og på båtturné

MÅLSELV: Folkpop-musiker Julie Alapnes slapp fredag en ny singel. Samtidig er hun på båtturné med Violet Road.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ga folkpop-musiker og felespiller Julie Alapnes, som er så godt som målselving og bosatt i Tromsø, ut ny musikk. Nærmere bestemt singelen Støa.

Støa har ligget klar veldig lenge, og jeg har bare venta på det riktige tidspunktet for å gi den ut. Og hva passer vel bedre enn å være på båtturné med en låt som handler om å finne veien hjem igjen fra havet, sier Julie Alapnes i ei pressemelding.

Hun er for tida ute på en helt spesiell turné rundt om i landsdelen sammen med Tromsø/Kåfjord- og folkrockbandet Violet Road. Denne sommeren er en annerledessommer, og noen som definitivt opplever annerledesheten i det daglige, er artister og kulturaktører. For mange gjelder det å tenke alternativt og kreativt, og det har definitivt Violet Road gjort. Et av bandmedlemmene, bassist Hogne Rundberg, kjøpte i vår turistbåten Vulkana, og med båten har de lagt ut på turné. For når kulturarenaene og -scenene ikke er like tilgjengelig som før, så hvorfor ikke ta med sin egen arena og scene til folk og ha utendørskonserter hvor koronarestriksjoner lar seg overholde?

Alapnes, som er gift med gitarist Halvard Rundberg, er med på turen som en integrert del av Violet Road. I dag, lørdag, er de på Lyngseidet, og der holdes den fjerde av totalt 18 konserter på turen. Publikum vil også få høre noe av Alapnes sin musikk, deriblant den nye singelen.

Her er turné lista:

Fredag 17. juli – Uløybukt

Lørdag 18. juli – Lyngseidet

Onsdag 22. juli – Husøy

Torsdag 23. juli – Meløyvær

Fredag 24. juli – Risøyhamn

Lørdag 25. juli – Gratangen

Torsdag 6. august – Støtt

Fredag 7. august – Nesna

Lørdag 8. august – Lurøy

Søndag 9. august – Kvarøy

Mandag 10. august – Myken

Tirsdag 11. august – Røst

I pressemeldinga går det fram at teksten til Støa er et dikt skrevet at den nordnorske forfatteren Lars Berg. Ei stø er en benevnelse på en plass å dra båten opp, men også plassen du sikter mot når du skal legge til land. Videre beskrives det at låten elegant mikser Julie Alapnes sin melankolske stemme sammen med hennes signaturprega felespill.

«Støa er smaken av salt sjø og lyden av båten som bryter vannet i fjæresteinene», heter det i pressemeldinga.

De som ikke har anledning til å høre låten live, kan lytte til den på Spotify, ogdu finner den her.

Støas melodi er laget av Alapnes, mens låten er arrangert av Alapnes og ektemannen. Hun står selv, sammen med Halvard Rundberg og Ariel Joshua Sivertsen, som produsent, og singelen gis ut av Apollo’s Place.

Powered by Labrador CMS