HEKTISK: BOIFs juniorlag fikk en hektisk forsvarskamp da de lørdag møtte Tromsø IL på Alfheim. Foto: Ivar Løvland

Juniorene ble et stort nummer for små

ALFHEIM: Juniorene til Bardufoss OIF klarte aldri å by Tromsø IL på kamp da lagene møttes på Alfheim.

Publisert Sist oppdatert

TROMSØ IL–BARDUFOSS OIF 6–0 (4–0)

Det ble et oppgjør der hjemmelaget styrte nesten alt fra start til slutt, bare avbrutt av kortere perioder der gjestene fra Bardufoss klarte å skape noen halvsjanser. Men direkte farlig foran hjemmelagets sisteskanse, ble det sjelden.

TIL, på sin side, hadde sjanse på sjanse i perioder, og fikk da også en eventyrlig start på kampen. Gjestene hadde avspark, men det gikk bare 14 sekunder før ballen lå i nettet bak målvakt Marcus Otterstad. Han debuterte i BOIF-målet, men Finnsnes-gutten var en av sitt lags beste spillere, selv om det bare gikk sekunder før han fikk baklengs. Et dårlig oppspill fra backlinja gjorde at TIL kom alene igjennom forsvaret med en gang, og med 1-0 til vertene fra start av, ble det blytungt for gjestene.

TIL skåret tre til før 25 minutter var passert, det siste på selvmål fra BOIF. Etter sidebytte tok det velspillende og jevnt besatte TIL-laget foten litt av gasspedalen, men hadde likevel fullstendig kontroll på oppgjøret.

BOIF-trener Geir Sørensen fortvilte likevel ikke alt for mye etter kampen:

– Guttene gjør så godt de kan, og det var det jeg ba dem om før start. Mer kan jeg ikke forlange, sier han.

Treneren innrømmer lett at det er stor forskjell i hvor godt trent spillerne på juniorlaget er. Samtidig besto laget lørdag av spillere fra 15 til 19 år, med nesten overvekt av spillere i den yngste delen av skalaen.

– At vi er dårligere trent merkes, sier Sørensen, og viser til særlig gjenvinningsfasen av spillet, der TIL-spillerne nærmest «kastet» seg i flokk over BOIF-spillerne så snart de fikk ballen.

– Det ble tungt å stadig jage ball, sier Geir Sørensen.

BOIF-juniorene tapte 0-3 hjemme for Skarp i første serierunde, og med 0-6 i sekken for TIL ligger laget i bunnen av tabellen. Men når laget får flere fullkontakt-treninger og kamper i beina, tror Geir Sørensen det skal være mulig å plukke poeng i årets halve junior-serie.

– Vi har kanskje møtte to av de beste lagene, men det er ei veldig tøff avdeling med mange gode lag. Jeg tror likevel guttene kommer til å sikre seg poeng denne sesongen, selv om starten ikke har vært så bra, sier Geir Sørensen etter Alfheim-møtet med TIL.