DIREKTE RØDT: Her får FIL-spiller Elisha Mulumba det røde kortet direkte fra dommer Egil Bertheussen. Foto: Ivar Løvland
DIREKTE RØDT: Her får FIL-spiller Elisha Mulumba det røde kortet direkte fra dommer Egil Bertheussen. Foto: Ivar Løvland

Juniorene passerte første hinder

RUSTAHØGDA: BOIF sitt juniorlag hadde små vansker med å avansere til andre kvalifiseringsrunde i NM-cupen. Finnsnes klarte aldri å by vertene på skikkelig kamp.

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet mye nerve til mandagskveldens cupkvalik i Bardufoss storhall. BOIF og Finnsnes har knivet mye de siste par-tre årene på juniorsiden, og stort sett har det vært grønntrøyene som har vært storebror. Som i fjor da de hentet hjem seriemesterskapet i juniorserien i Troms, noen få poeng foran Bardufoss-guttene.

Derfor smakte seieren og cupavansementet ekstra godt for BOIF-gutta etter at de kunne gå av banen med en fullt fortjent 4-1-triumf. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom Varden og Senja i andre kvalifiseringsrunde som spilles like etter påske.

- Det er utrolig deilig å slå Finnsnes. De har vært vår største motstander de siste årene, sier lagkaptein Mathias Nymo.

Mathias Nymo var midtbanemotor med stor M i mandagens kamp i storhallen.

Midtbanemotoren gikk foran som en lagkaptein skal. Han løp enormt mye, vant dueller på midtbanen og strødde om seg med gode pasninger og gjennomspill. I tillegg til å skåre to pene mål. Først satte han et vakkert volleyskudd fra 20 meter og ga BOIF pusterom med sin 1-0-skåring etter kvarteret. Før han satte kampens siste mål med ti minutter igjen på kampuret med et skudd nede i hjørnet, etter å ha forsert med ballen på tvers av feltet like innenfor sekstenmeteren.

- Klart banen beste, sier lagkompis Kenny Marblow, som like før pausesignalet gjorde 2-0.

Han var på rett plass til rett tid da Finnsnes-forsvaret var utspilt og kunne enkelt putte ballen i åpent mål fra to meters hold.

- Jeg måtte jobbe for den, gliser han.

Her får FIL-spiller Elisha Mulumba det røde kortet direkte fra dommer Egil Bertheussen.

Da var Finnsnes allerede på felgen etter at de fikk sitt raske angrepsvåpen Elisha Mulumba utvist etter halvtimen. Han sparket ned Sebastian Øien og fikk korrekt det røde direkte fra kampens gode dommer Egil Bertheussen fra Sørreisa IL.

- Det lettet nok kampen en del for oss, sier Mathias Nymo.

BOIFs tredje mål var det forsvarsspiller Gustav Fagerthun Strømseth som skåret. Sigbjørn Alterskjær Eriksen ble felt like utenfor sekstenmeteren, og frisparket fra Adrian Nymo Melseth gikk perfekt på pannebrasken til Fagerthun Strømseth på første stople. Stussen var perfekt og gikk over hendene til over Finnsnes-målvakta.

- Det var et avtalt trekk som vi har øvd på, og jeg hadde blikkontakt med Adrian så jeg visste den ville komme der. Deilig å se den gå inn, sier forsvarsspiller Fagerthun Strømseth fornøyd.

Nå venter vinneren av Senja og Varden. De spiller sin kvalikkamp neste helg. BOIFs målskårere tar helst Senja da, men er klar på at de satser på å nå lengst mulig i juniorcupen.

- Vi går for å vinne uansett hvem vi møter. Vi vil nå lengst mulig, og da må vi vinne også i neste runde, sier BOIFs målskårere mot Finnsnes.

Klare på hva som er lagets styrke:

- Det er samholdet, vilje og lagmoral. Vi er mange som har spilt sammen i mange år allerede, og har også fått noen gode tilskudd fra Bardu foran denne sesongen. Det gjør oss enda sterkere, sier Gustav Fagerthun Strømseth, Mathias Nymo og Kenny Marblow samstemt.

Trener Jonas Bang er fornøyd med laget opptreden i sesongens første viktige kamp:

- Vi har et kollektiv som jobber godt for hverandre. I dag gjennomfører vi en veldig solid kamp der vi er solid bakover slipper dem til svært få sjanser, samtidig som vi selv tar bra vare på mulighetene våre.

I forsvar hadde Emil Klausmark Johansen og BOIF rimelig god kontroll på FIL-spillerne.

Han mener cupen er ei fin gulrot for spillerne å se fram mot. At laget endelig ga Finnsnes et tap, satte definitivt ingen demper på cupavansementet:

- Nei, det er alltid godt å slå Finnsnes, smiler Jonas Bang.

Powered by Labrador CMS