Oda testa badetemperaturene i Elveparken:

BADENYMFE: Oda (4) storkoste seg hele lørdagen i Elveparken, og avslutta dagen med litt lek i vannkanten av Nordkjoselva. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
BADENYMFE: Oda (4) storkoste seg hele lørdagen i Elveparken, og avslutta dagen med litt lek i vannkanten av Nordkjoselva. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

– Kaldt, men artig

NORDKJOSBOTN: For syvende året på rad ble arrangementet Elveparken avholdt i Nordkjosbotn på lørdag. Kanskje med rekordbra sommervær for anledningen.

Publisert Sist oppdatert

Det skulle egentlig skje mens pesende syklister tråkket seg gjennom sentrum av Nordkjosbotn, men Elveparken trakk godt med mennesker som ville handle, høre på musikk og kose seg i sola, på tross av at årets Arctic Race ble avlyst. Både store og små fikk muligheten til å spise grillmat, handle på ulike markedsstands og høre på knallgod musikk fra lokal ungdom under Elveparken 2020.

Sissel Martinussen hadde kommet hele veien fra Evenes med sitt håndarbeide for å selge unna litt i Elveparken. Hun kunne melde om svært godt salg.

Badevær

Graderstokken viste over 25 grader i Nordkjosbotn på lørdag, og Elveparkens umiddelbare nærhet til Nordkjoselva gjorde at det var flere som så seg nødt til å vasse litt, eller rett og slett ta en dukkert. En av dem var fire år gamle Oda.

– Jeg har bada. Det var ikke noe deilig, for det var bare kaldt. Men det var artig da, sier Oda, som var i Elveparken sammen med mammaen sin Maria Lydersen.

Hun forteller at hun har brukt lørdagen til å stå på en haug i parken og danse til fin musikk og til å spise hamburger og sukkerspinn.

– Det er kjempeartig å være her, og jeg har møtt nesten alle fra barnehagen, sier Oda.

Det var godt med besøkende på Elveparken i år, og arrangørene hadde gjort det de kunne for å sikre god avstand mellom de som kom.

Ære være

Roald Westerbotn fra Storsteinnes har tatt turen til Elveparken hvor han har stilt ut veteranbilen sin. Veteranbilparade og –utstilling har etter hvert blitt en fast tradisjon på Elveparken. Etterpå slår han av en prat med Paul Jernberg fra Nordkjosbotn. De begge to er enige om at Elveparken i år var et svært vellykka arrangement.

– Det svarer til forventningene. Man må jo si at de har vært heldige med at de har hatt været på sin side da, sier Westerbotn.

Roald Westerbotn og Paul Jernberg ga ros til de som står bak Elveparken.

De synes det er trivelig med en arena der man kan komme å treffe kjentfolk og spise god grillmat.

– Det er et kjempearrangement. Ære være dem som står på for å stelle dette i stand. Vi håper de fortsetter med det, sier Jernberg.

Åge Abrahamsen og Viggo Bjørkmo fyrte opp grillen og solgte masse grillmat til sultne besøkende.

Fornøyd

Og en av dem som har stått på, kanskje mest av alle, er Reidun Dalheim i Nordkjosbotns venner. Tidligere var det næringsforeninga som sto for arrangementet Elveparken, men nå er det altså den relativt ferske foreninga, Nordkjosbotns venner.

– Jeg tror at når det nå er flere som tenker at de bør og vil bidra til at arrangementet skal kunne avholdes, nå når det ikke er næringsforeninga som står bak. Jeg tror folk da tenkte at det var næringslivet som tok seg av det, forklarer Dalheim.

Ildsjel i Nordkjosbotn, Reidun Dalheim, var veldig fornøyd med at arrangementet gikk mer eller mindre som smurt. Det skulle egentlig være hundekjøring i parken, med det utgikk på grunn av for varmt vær.

Hun er godt fornøyd med lørdagens arrangement. Med salget, med oppmøte og kanskje aller mest med hvor mange som har stilt opp for å hjelpe til.

– Det har vært en fantastisk dugnadsånd, og næringslivet har vært så flinke til å sponse oss, sier Dalheim.

Det var bandet A.M som sto for hoveddelen av musikken under Elveparken, men etter de var ferdige var det ulike sammensetninger av bandet og lokal ungdom som koste seg med litt jamming på scenen.

Powered by Labrador CMS