HÅPER PÅ ENGASJEMENT: Rundhaugmartna'n trekker mange folk, og nå håper martnakomiteen at mange møter opp på onsdagens ekstraordinære årsmøte. Foto: Iris Hallen (Arkiv)
HÅPER PÅ ENGASJEMENT: Rundhaugmartna'n trekker mange folk, og nå håper martnakomiteen at mange møter opp på onsdagens ekstraordinære årsmøte. Foto: Iris Hallen (Arkiv)

Kaller inn til ekstraordinært martnamøte

MÅLSELV: Mange har engasjert seg i vedtak om å flytte Rundhaugmartna’n. Onsdag får alle en ny mulighet til å få med et ord i lokaliseringsavgjørelsen.

Publisert Sist oppdatert

Det var på årsmøtet i vår at det ble bestemt at Rundhaugmartna’n fra og med i år skal holdes på Mellembygd kultur- og oppvekstsenter (MKOS). I forkant av årsmøtet ble det offentliggjort og oppfordret til oppmøte for å være med på planlegginga av martna’n si framtid. Tre personer møtte opp i tillegg til de fem personene som utgjør martnakomiteen. På grunn av økonomiske utfordringer ble de enige om å flytte martna’n til skolen på Jensberg. I etterkant har flere uttrykt sin misnøye med valget. I august delte Elisabeth Müller sin bekymring for martna-konseptet i avisa, og på Rundhaugmartna’n sin facebookside har flere skrevet at de frykter dette er begynnelsen på slutten for den tradisjonelle førjulsmartna’n. Nå har styret valgt å kalle inn til et ekstraordinært årsmøte på Rundhaug gjestegård førstkommende onsdag.

– Nå har folk mulighet til å møte opp onsdag kveld og si sin mening direkte og ikke bare på facebook. Så blir det avgjort på årsmøtet om martna’n flyttes til Jensberg eller blir værende på Rundhaug, sier martnakomiteens leder, Lars Helgesen.

Oppfordrer til oppmøte

Han håper engasjementet som er kommet fram i sosiale medier vil gjenspeiles på onsdagens møte. Helgesen legger ikke skjul på at de har dårlig oppmøte på møtene de kaller inn til, og understreker viktigheten av at folk møter opp personlig – spesielt denne gangen.

– Det har med framtida til martna’n å gjøre, og hvordan vi skal gå fram. Martna’n blir å gå av stabelen uansett i år, så får vi se hvor det blir, sier Helgesen.

Under møtet vil de legge fram fordeler og bakdeler ved både Rundhaug og MKOS. Som Helgesen tidligere har sagt til avisa, er tapet av det gamle samvirkelaget som kafélokale hovedårsaken til at de valgte å flytte martna’n. I tillegg er det dyrt å drifte martna’n slik det er nå. Styret er allerede godt i gang med å planlegge martna’n på MKOS, men Helgesen forsikrer at de vil være godt rustet til å arrangere den på Rundhaug dersom det blir vedtatt. Han håper deres største støttespillere som idrettslaget, Mellombygd mannskor og MKOS også sender representanter til onsdagens ekstraordinære årsmøte.

– Vi oppfordrer på det sterkeste at privatpersoner – og ikke minst lag og foreninger – møter, avslutter Helgesen.

Powered by Labrador CMS