1400 påmeldt

KOSER SEG: Leder av Reistadutvalget Jørn Erik Berntsen og rennleder Fred Arne Jakobsen var fornøyd etter fjorårets renn. De er like fornøyd dagen før dagen i år. Foto: Ivar Løvland
KOSER SEG: Leder av Reistadutvalget Jørn Erik Berntsen og rennleder Fred Arne Jakobsen var fornøyd etter fjorårets renn. De er like fornøyd dagen før dagen i år. Foto: Ivar Løvland

Kan bli deltakerrekord

BARDU/MÅLSELV: Strømmen av påmeldinger til lørdagens Reistadløp er så stor at det kan bli ny deltakerrekord for turrennet fra Setermoen til Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

Fredag formiddag var antallet påmeldte kommet opp i 1400. Det er ei økning på 150 bare det siste døgnet. Rekorden i antall påmeldte er tilbake fra 1979, da det var 1585 påmeldte. Nest flest var det året før med 1421. 3. plassen på den lista var på 1310 påmeldte fra 1984, og den ble slått torsdag kveld.

- Akkurat nå tror jeg det er veldig gode sjanser for at vi kommer til å passere rekorden fra 1979. Alt ligger til rette for det. Jeg tror vi setter deltakerrekord, sier Reistadutvalgets styreleder, Jørn Erik Berntsen.

Bare de minuttene han var i samtale med Nye Troms fredag formiddag, kom det fire nye påmeldte til rennet. I tillegg var det nærmere 30 funksjonærer som gikk torsdag, som kommer i tillegg til de nettpåmeldte.

- Det strålende været vi har nå er akkurat det vi trenger for å sette rekord. Vi kan enda få 150-200 påmeldinger til fram til start lørdag morgen. Været betyr veldig mye for påmeldingsstrømmen de siste døgnene, sier Berntsen.

Viktig for økonomien

For arrangørene av Reistadløpet er et høyere antall påmeldte også viktig med tanke på økonomien til rennet.

- Det er klart, støtte fra sponsorer og andre støttespillere spiller sammen med deltakerantallet tungt inn der. Og når det begynner å nærme seg 1500-2000 deltakere, er virkelig deltakerantallet viktig for oss, sier Jørn Erik Berntsen.

Frem til klokken 20.00 i kveld kan det enda meldes på i alle klasser, mens det de siste 12 timene til rennstart kun er tillatt å melde seg på i klassen trim uten tid.

- Folk har blitt vant til at de kan melde seg på helt til start. Det er nok årsaken til at vi hvert år kan få veldig mange påmeldinger bare det siste døgnet, sier Jørn Erik Berntsen.

Supre løyper

Rennleder Fred Arne Jakobsen er like fornøyd. Han lover løyper av ypperste kvalitet til de mange som skal over fjellet.

- Det er løyper på høyde med det aller beste vi noen gang har kunnet tilby. Det er vel de berømte "trikkeskinnene", sier Jakobsen.

Han roser alle som har jobbet nesten døgnet på tamp for å lage best mulig forhold. De har også fått hjelp fra Forsvarets bandvogner, og det er dermed faste og fine forhold over alt.

- Smøretips ligger ute på nett, så det er bare å følge de tips som Swix legger ut. Dette blir veldig bra, smiler Fred Arne Jakobsen fornøyd.

Mye aktivitet

Fredag kveld starter Reistadløp-festen på Setermoen, der det blant annet er Barnas Reistadløp og en supersprint over 100 meter med flere sterke løpere på start. Lørdag morgen går turrennet på 34 eller 50 km fra Setermoen til Bardufoss. Aktivitetsnivået er stort hele veien, med «Ski village» både ved start og mål, og diverse festligheter på punkt langs løypa.

Powered by Labrador CMS