Smitteøkning kan berøre de som skal kjøre opp:

VARSLER SMITTEVERNTILTAK: Staten vegvesen melder at det kan bli aktuelt med lokale smitteverntiltak framover. Foto: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX (illustrasjon)
VARSLER SMITTEVERNTILTAK: Staten vegvesen melder at det kan bli aktuelt med lokale smitteverntiltak framover. Foto: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX (illustrasjon)

Kan bli krav om munnbind

MÅLSELV: I vår ble alle oppkjøringer kansellert som følge av samfunnsnedstenginga. Nå varsler Statens vegvesen at det igjen kan bli aktuelt med lokale smittetiltak.

Publisert Sist oppdatert

Da kjøreskoler kunne gjenoppta kjøretimer og Statens vegvesen igjen åpna sine stasjoner for de som skulle kjøre opp, var det med forholdsregler og koronarestriksjoner. Siri Storaa i Målselv trafikkskole satte det på spissen da hun tidligere i sommer fortalte at de hadde så mye sprit i bilene at de nok snart ville blitt tatt i promillekjøring. Etter en rolig periode med tanke på korona, har smitten i landet vårt økt og vært stigende de siste ukene. Nå varsler Statens vegvesen at smitteverntiltakene kan bli forsterka hos dem.

I ei pressemelding oppgir de at det kan bli aktuelt med lokale smittevertiltak på trafikkstasjoner.

– Trafikkstasjonene vil fortsatt være åpne for de som har bestilt time, men lokale smitteutbrudd kan føre til at vi innfører noe strengere smitteverntiltak enkelte steder. Vi er i dialog med helsemyndighetene og forholder oss til rådene vi får, sier Bodil Rønning Dreyer, som er direktør for Trafikant og kjøretøy i Statens vegvesen.

Munnbind?

Videre forklares det at dette blant annet betyr at de som skal ta teoriprøve eller praktisk førerprøve må bruke munnbind enkelte steder. Det er allerede blitt påbudt med munnbind for de som skal ta teorien på Mysen i Viken fylke.

– Per i dag er dette det eneste stedet vi har påbud om munnbind, men dette kan endre seg dersom det kommer flere lokale utbrudd i områder der vi tilbyr oppkjøring og teoriprøve. Vi gjør dette for å ivareta smittevernet til både kandidatene og til egne ansatte, sier Dreyer.

Det er fortsatt åpent for alle som skal til en trafikkstasjon for å få utført tjenester, men en må bestille time på forhånd.

– Timebestilling har gjort at vi kan holde trafikkstasjonene åpne til tross for koronasituasjonen. Det gir oss forutsigbarhet og det sikrer at ikke for mange er samlet samtidig inne på våre stasjoner.

Powered by Labrador CMS