I FOKUS: Dommer Kristian Kristensen er kommet i fokus etter cupkvaliken mellom BOIF og Harstad-laget Landsås lørdag kveld. Foto: Ivar Løvland
I FOKUS: Dommer Kristian Kristensen er kommet i fokus etter cupkvaliken mellom BOIF og Harstad-laget Landsås lørdag kveld. Foto: Ivar Løvland

Kan bli omkamp etter dommertabbe

MÅLSELV: Lørdag kveld jublet BOIF for NM-cupavansement. Nå kan det bli omkamp mot Landsås etter den dramatiske kampen som BOIF vant 5-4.

Publisert Sist oppdatert

For, kampen ble avgjort etter ekstraomganger på to ganger fem minutter. Det skulle vært spilt to ganger 15 minutter, og nå har Landsås, ifølge avisa Nordlys, lagt inn på protest på dette.

- Det er en så grov feil at vi må protestere. Vi føler jo oss urettferdig behandlet, sier Landsås-trener Eirik Risbøl til Nordlys.

Det var kampens gode dommer Kristian Kristiansen fra Bakkeby IK som allerede før kampstart varslet begge lag om at det var fem minutters ekstraomganger om det sto uavgjort ved full tid. Begge lag stusset over dette, men dommeren var klokkeklar på reglene. Dessverre hadde han lest seg opp «feil» på reglene.

– Jeg har rett og slett lest feil regelverk i forberedelsene mine. Jeg ønsker å forberede meg mest mulig, men der har jeg gjort en dårlig jobb. Det er veldig beklagelig overfor begge lag, sier Kristian Kristiansen til Nordlys.

Nå går det fort mot at oppgjøret blir spilt på nytt. Det er i hvert fall det dommeransvarlig i Troms Fotballkrets, Roald Johansen, forventer etter å ha blitt informert om hendelsen.

– Det er regelbrudd fra dommeren, så da regner jeg med at det blir omkamp. Kampen er ikke formelt gjennomført riktig, så da har Landsås anledning til å protestere i ettertid, selv om de ikke har krysset av for protest på kamprapporten. Normalt blir dette omkamp, sier Johansen til avisa Nordlys.

Det høydramatiske oppgjøret endte 4-4 etter full tid, og i niende minutt av de ti spilte ekstraminuttene skåret BOIFs Mathias Nymo seiersmålet som ga laget 5-4, og det «alle» trodde var cupavansement til andre kvalifiseringsrunde i NM-cupen.

BOIF sportslige leder Martin Nymo tar varselet om protest fra Landsås med fatning, selv om han synes det er rart at de kommer med dette dagen etter at kampen er spilt, og ikke umiddelbart som det etter reglene skal gjøres.

- At de klager i ettertid får så være. I går var alle fornøyd, og halve laget deres lå jo i krampe mot slutten og ville vel slitt med å spille 20 minutter til. Men det får så være, blir det omkamp, så spiller vi den. Vi mener vi er et bedre lag enn dem, og det skal vi vise om vi må spille den på nytt, sier Martin Nymo.

Han innrømmer at det har vært mye prat om saken søndag mellom guttene på laget. Kampens dommer var helt klar før kampstart på at det var to ganger fem minutters ekstraomganger som gjaldt om lagene var likt etter 90 minutters spill.

- Vi prøvde å sjekke det opp, men fant ikke ut av det. Samtidig stolte vi på at dommeren hadde helt rett, men også dommere kan gjøre feil, og vi får ikke gjort noe med det. Han er sikkert veldig lei seg for dette, og han er en god dommer som dessverre har gjort en feil. Blir det omkamp, så tar vi det, sier Martin Nymo.

Første runde av kvalifiseringa til NM-cupen skal være unnagjort til 23. mars. Dermed må en eventuell omkamp spilles i løpet av senest uke 12.

Powered by Labrador CMS