KONSERT IGJEN: Nina Fjeldet og Kalottspel lover en fin konsert i Grotta på Rundhaug lørdag. ARKIVFOTO: Torbjørn Kosmo
KONSERT IGJEN: Nina Fjeldet og Kalottspel lover en fin konsert i Grotta på Rundhaug lørdag. ARKIVFOTO: Torbjørn Kosmo

Kan endelig invitere til konsert i Grotta igjen

MÅLSELV: Lørdag er det klart for årets andre Kalottspel-konsert. Den går i Grotta på Rundhaug.

Publisert Sist oppdatert

Grottekonserten er med sanggruppa Aurom. Kalottspel lover en annerledes og stemningsfull opplevelse av vokal folkemusikk.

– Aurom er ei veldig spennende gruppe. Det er små tekstlige fortellinger og stemninger, formidla med både var og rå vokalføring. Vi er overbevist om at Aurom og Grotta som arena vil bli en veldig god match, sier daglig leder i Kalottspel, Nina Fjeldet, i ei pressemelding.

Folkesangtrioen Aurom består av Ingebjørg Lognvik Reinholdt, Malin Alander og Guro Utne Salvesen. De bruker stemmene sine som instrument til å uttrykke både mørket og lyset i livet. Aurom kom med ei plate i vår, og gruppa het tidligere IMOG. Navnet Aurom kommer fra Draumkvedet. Auromheimen er en mystisk plass, et slags hinsidige der en ser både himmel og helvete.

Trioen hentar tidløse sangar fra tradisjonen, og skriv nye inspirert av de gamle. Tre ulike stemmer med stort spenn og en sjelden samklang. Aurom har finne hverandre i lekenheten, i kjærligheta til stemmene sin evne til å si mange ting, uten at en trenger ytre ord. Folkesangane har også denne evnen, skriver Kalottspel i pressemeldinga

Kalottspel opplyser at de følger gjeldende smittevernregler og ber alle holde seg oppdatert på dem.

Powered by Labrador CMS