VIL I GANG MED SKOLEBYGGING: Terje Nyberget mener tida er inne til å komme i gang med skolebygging på Setermoen. Om to år mener han en ny barneskole kan stå ferdig. Foto: Knut Solnes
VIL I GANG MED SKOLEBYGGING: Terje Nyberget mener tida er inne til å komme i gang med skolebygging på Setermoen. Om to år mener han en ny barneskole kan stå ferdig. Foto: Knut Solnes

Kan ha ny barneskole klar om to år

BARDU: Høsten 2019 kan en ny barneskole og nye SFO-lokaler stå klar på Setermoen. I alle fall dersom det går slik varaordfører Terje Nyberget ønsker.

Publisert Sist oppdatert

Han er leder i Plan- og byggekomiteen for ny skole, som hadde åpent møte på kommunehuset i Bardu fredag.

Planene som nå legges er å bygge en ny barneskole nord for Barduhallen. Det er ei lokalisering slik det også ble foreslått for det som gikk under navnet Framtidstunet i Bardu. Et prosjekt som ble skrinlagt slik det var skissert.

Nå er det aktuelt å følge deler av denne planen, der man også ser for seg ei framtidig påkopling av en ny ungdomsskole.

Utålmodig

Terje Nyberget sa til Nye Troms etter møtet fredag at han begynner å bli utålmodig i skolesaken, og at han helst hadde sett at man fikk opp en sak i førstkommende kommunestyremøte den 13. september. Men det kom innspill på møtet fredag som gjør at tidsfristen fram til dette møtet blir for kort.

– Jeg følte at det var ei viss støtte i komiteen for å gå videre nå, men det var flere øvrige politikere som følte at de ikke hadde nok dokumentasjon på bordet og ønsket bredere grunnlag i saken. Selv mener jeg at vi har nok grunnlag, i og med at ting her tidligere har vært tatt opp i forbindelse med bruk av arkitektbyrået Ola Roald. Vi kunne brukt dette grunnlaget og dokumentasjonen og presentert det for kommunestyret 13. september, sier Nyberget.

Slik blir det altså ikke, og saken drøyer da litt ut i tid.

Sparer

– Slik jeg ser det nå, så vil vi kunne få tatt ny barneskole i bruk høsten 2019, og da kan dagens ungdomsskole bruke noe av de lokalene som blir ledig etter barneskolen fram til vi i et løp på mellom 5 til 10 år også kan få bygget ny ungdomsskole. På den måten sparer vi penger på oppgradering av ungdomsskolen, sier Nyberget.

Han ønsker å ta barneskolen først fordi det her er størst kostnader med tanke på rehabilitering av bygget skolen har i dag.

– Så rekkefølgen her har betydning, pluss at tilstanden i byggene tilsier dette, sier Nyberget.

– Vi må også legge til rette slik at ungene har en smidig skolehverdag samtidig som det bygges og renoveres, sier han.

Nyberget mener man kan leve med dagens bygningsmasse slik den er fram til 2019, uten de helt store kostnadene. Det viser undersøkelser som nå er gjort på begge de to skolebyggene på Setermoen.

Powered by Labrador CMS