AVVIK: Tromsø Brann og redning avdekket et par punkter der hvor brannsikkerheten må dokumenteres bedre hos Nordkjosbotn skole. Arkivfoto.
AVVIK: Tromsø Brann og redning avdekket et par punkter der hvor brannsikkerheten må dokumenteres bedre hos Nordkjosbotn skole. Arkivfoto.

Kan ikke dokumentere tilfredsstillende brannsikkerhetsnivå

BALSFJORD: Tromsø brann og redning har meldt om et par forskjellige avvik etter at de hadde tilsyn ved Nordkjosbotn skole tidligere i november.

Publisert Sist oppdatert

Et par avvik ble avdekket da Tromsø brann og redning gjennomførte tilsyn ved Nordkjosbotn skole for noen uker siden. Tilsynet blir gjennomført for å sjekke brannsikkerheten, og eiers og brukers plikter knyttet til dette.

Avvik

Det første avviket som ble funnet går ut på at skoleeier ikke kan dokumentere at byggverket har et tilfredsstillende brannsikkerhetsnivå.

«Det er utarbeidet et brannteknisk dokumentasjon for bygningen. Dokumentet inneholder flere forhold som må utbedres. Brannsjefen ber om en framdriftsplan med tidsfrist for lukking av alle forhold nevnt i notatet. Når dette er fullført skal dette kunne dokumenteres ved hjelp av et sluttnotat eller en oppdatert brannteknisk dokumentasjon som bekrefter at alle forhold her utbedret,» melder Tromsø brann og redning.

Dokumentasjon

Det andre avviket går også ut på manglende dokumentasjon. Det er ikke dokumentert utført tilstrekkelig kontroll og vedlikehold av bygningsdeler og branntekniske installasjoner.

«Eier er forpliktet til å sørge for at kvalifisert personell foretar jevnlig kontroll og vedlikehold av installasjoner, utstyr og konstruksjoner. Kontrollen skal forhindre teknisk forfall som kan redusere brannsikkerheten. Omfang og hyppighet skal være tilpasset sikkerhetsinnretningene og byggverkets størrelse, kompleksitet, bruk og risiko,» gir brann og redning kommunen beskjed om.

Til slutt bes det om at skoleeier innen nyåret har fått på plass en fremdriftsplan som viser hvordan og når avvikene vil bli rettet opp i.

Powered by Labrador CMS