KNEKT AV: Slik ser brøytestikkene ut langs flere ulike veier i Balsfjord kommune. Foto: JENS-OLAV LØVLID
KNEKT AV: Slik ser brøytestikkene ut langs flere ulike veier i Balsfjord kommune. Foto: JENS-OLAV LØVLID

Kantklipte brøytestikker i Balsfjord

BALSFJORD: Flere steder langs fylkesveiene i Balsfjord kommune ligger det knekte brøytestikker i grøftene.

Publisert Sist oppdatert

De siste par ukene er det flere innbyggere i Balsfjord kommune som har reagert på at det ligger knekte brøytestikker i grøftene langs fylkesveien. Veistikkene ble satt opp for et par uker siden.

Sagelvvatn

– Det var i forrige uke jeg oppdaga at stort sett alle veistikkene langs veien var ødelagt og kuttet rett av. Jeg ble litt forbausa, sier Jens-Olav Løvlid.

Det var langs Sagelvvassveien Løvlid oppdaget de knekte veistikkene.

– Men jeg så også at gresset og buskene ved veien var borte, og at kantklipperen hadde vært der. De som har klippet, har rett og slett kuttet ned alle de nylig oppsatte veistikkene også, sier Løvlid, som undrer seg over situasjonen.

– Det må være noen som har lett etter et sted å kaste vekk noen penger, sier han.

Han forteller at han har hørt fra venner og kjente at situasjonen med veistikkene er lik langs flere fylkesveier i kommunen.

– Utover Sletta i Malangen og i Tamokdalen. Det er jo nesten godt gjennomført, sier han til Nye Troms.

Sletta i Malangen

Stig Olsen bor på Sletta like ved grensa til Tromsø kommune. Også der ligger veistikkene strødd i grøftekantene. Slik har de ifølge Olsen ligget siden sist helg.

– Det var forrige lørdag at kantklipperen kjørte forbi huset vårt. Den kjørte rett og slett over hver ei brøytestikke. Alle er knekte eller ødelagte, sier Olsen, som beskriver ødeleggelsene som hærverk.

Han er synes det er rart at den som har kjørt med kantklipperen, ikke har tatt hensyn til brøytestikkene.

– Og de ligger der ennå. Det er ikke satt opp nye, sier Olsen.

Målselv

I Nye Troms sin faste sms-spalte har det også kommet inn en melding om et lignende tilfelle, etter at kantklipperen hadde kjørt mellom Nordfjordbotn og Sørfjordbotn i Målselv kommune.

Nye Troms har forsøkt å komme i kontakt med Mesta, som har ansvar for drift og vedlikehold av fylkesvegene i Målselv og i deler av Balsfjord, uten hell.

Powered by Labrador CMS