COUNTRY-ROCK FRA TELEMARK: Bandet Byting fra Telemark byr på Country-Rock og Folk-Rockmusikk. Foto: Kai Hansen
COUNTRY-ROCK FRA TELEMARK: Bandet Byting fra Telemark byr på Country-Rock og Folk-Rockmusikk. Foto: Kai Hansen

Katastrofe i Rostadalen

MÅLSELV: Lørdag inntar artisten Petter «Katastrofe» Kristiansen scenen ved Rostavatnet. Sammen med Topcoat og Byting skal han sørge for underholdninga under årets midtsommerfest.

Publisert Sist oppdatert

Sankthansaften braker det løs ved Rostavatnet. Da inviterer UL Freidig og Øverbygd Idrettslag til den tradisjonelle midtsommerfesten – for tiende året på rad. Det må feires og i år har de fått med seg tre ulike artister som skal opptre. Leder for festkomiteen, Monica Rostad, håper dette skal strekke spilletida lengre slik mange gjester har ønsket seg. I tillegg håper hun variasjonen i artistenes musikksjangre vil trekke mange gjester til sommerens store begivenhet i Rostadalen.

– Vi håper på et kjempeoppmøte. Vi ønsker gjerne å kunne slå den gamle rekorden på 1016 innbetalende gjester da Sie Gubba spilte (i 2009, journ.anm.), sier Rostad.

Petter «Katastrofe» Kristiansen er en artist som har gjort det bra i den norske musikkverdenen de siste årene. I 2014 havnet han på VG-lista med «Bleik og sur», mens han i 2016 for første gang toppet VG-lista med «Sangen du hater». Katastrofe har også vært med på sangen «Elektrisk» med Marcus & Martinus.

– Katastrofe burde fenge mange av de yngre gjestene, sier Rostad.

Midtsommerfesten har 15-års aldersgrense, men de som er under 18 år må ha med seg en verge på minst 23 år.

Mye liv fra scenen

Byting er et band fra Telemark som arrangørene ikke visste så alt for mye om. Da de hørte musikken deres fant de fort ut at det var musikk de likte, og de sendte en henvendelse til bandet om de kunne tenke seg å opptre på midtsommerfesten.

– De hadde lyst å komme nordover en tur, sier Rostad.

Ifølge bandet selv minner musikken deres om Folk-Rock eller Country-Rock, og alle sangene deres handler om livets realiteter på godt og vondt. Både elgitar og hardingfele er instrumenter de bruker i musikken sin.

Bandet Byting fra Telemark byr på Country-Rock og Folk-Rockmusikk.

Men aller først er det Topcoat, selverklært som Nord-Norges kuleste partyband, som inntar scenen. Det er de som leverer lyd og lyd under midtsommerfesten, og Rostad er glad for at de i år for første gang kan tilby et strømskap de kan plugge instrumentene i. Tidligere har de måtte ta til takke med aggregat.

– Det var ganske mye usikkerhet rundt aggregatene som kanskje ikke leverte riktig strøm. Det er ganske dyrt utstyr som kan ødelegges, så det er en stor lettelse å kunne plugge inn i strømskapet, sier Rostad.

Minifestival

Rundt 50 frivillige vil være i sving på festkvelden, og det blir matsalg og alkoholsalg fra bussen som vanlig. Mange velger å campe på stranda ved Rostavatnet fra fredag til mandag, og på den måten lager de midtsommerfesten til en liten festival. Mange av gjestene kommer fra nabokommuner og kanskje enda litt lengre unna. Rostad synes det er gøy at midtsommerfesten trekker flere hundre personer til Rostavatnet hvert år.

– Det blir litt liv og røre, det synes vi er positivt. Så får vi vist fram den fine plassen som vi bor på, den er vi veldig stolt over, sier hun.

Topcoat er ikke ukjent på midtsommerfesten. Her spiller de til dans for to år siden.

Powered by Labrador CMS