LEDER:

Kjærkommen julegave til ungdommen

GLEDELIG OVERRASKELSE: Alf-Olav Lyngstad, Martin Rognmo og Julian Martinsen fra BULA satte stor pris på å få 285 000 kroner til nytt ungdomshus på Storsteinnes fra Andreas Østenrød, tillitsvalgt for Gjensidigestiftelsen. Foto: Leif A. Stensland
GLEDELIG OVERRASKELSE: Alf-Olav Lyngstad, Martin Rognmo og Julian Martinsen fra BULA satte stor pris på å få 285 000 kroner til nytt ungdomshus på Storsteinnes fra Andreas Østenrød, tillitsvalgt for Gjensidigestiftelsen. Foto: Leif A. Stensland

Akkurat i denne alderen er ungdom ekstra sårbare på flere måter, og det er derfor desto viktigere at de får muligheten til å utfolde seg gjennom de utenomsportslige tilbudene som er å oppdrive.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Gjensidigestiftelsen har siden etableringa i 2007 delt ut intet mindre enn 2,7 milliarder kroner til ulike prosjekt for å fremme trygghet og helse i norske samfunn. Stiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom sin støtte til ildsjeler og frivillige organisasjoner. I høst lyste de ut mulighetene for å søke på 50 millioner kroner fra stiftelsen til å etablere og oppgradere eksisterende hus og lokaler slik at de egner seg for aktiviteter og treffsteder for ungdom.

I forrige uke ble midlene delt ut. Tre av millionene gikk til tiltak i Troms og Finnmark og Svalbard. I Balsfjord ble det store glede fra to søkere på denne potten. Både Mestervik bygde- og idrettslag og BULA-huset på Storsteinnes ble overrasket med ferske penger til ungdomsarbeid da Gjensidigestiftelsens «julenisse» i form av Andreas Østenrød, som er tillitsvalgt for stiftelsens nordligste avdeling, dukket opp.

Med seg i «sekken» hadde han pengebeløp som gjorde at jubelen sto i taket både blant ungdom og deres ledere. Med 45 000 kroner kommer bygde- og idrettslaget godt på vei i arbeidet med å pusse opp et eget rom til ungdommen i bygdelagets hus på Mestervik, i tillegg til at de får kjøpt inn møbler og utstyr som ungdommen vil få benytte. Når en viss pandemi er borte vil det også kunne resultere i en fast egen ungdomsklubb på stedet.

For BULA-huset på Storsteinnes, som nå er på flyttefot til det tidligere barnehagebygget Fuglelia, ble summen fra Gjensidigestiftelsen enda større. 285 000 kroner hadde ungdomshuset søkt om, og hele søknadsbeløpet kommer nå inn på kontoen deres. Penger som går til innkjøp av møbler, kjøkkenutstyr, aktivitetsutstyr til innredning av det nye huset for ungdom i Balsfjord. Et hus de selv også er med å få i stand til den planlagte åpninga i februar. Det er også den eldre garde i samfunnet med på, ettersom huset skal bli et flerbrukshus for ungdom så vel som for pensjonistene i kommunen.

Pengetildelinga sist uke fikk naturlig nok ungdommens egne representanter til å juble, og det skjønner vi godt. Balsfjord er en langstrakt og grisgrendt kommune, og det er ikke bare ungdom på Storsteinnes som nå blir å dra nytte av tildelinga fra Gjensidigestiftelsen. Unge fra store deler av kommunen søker seg til BULA-tilbudene, og for særlig dem som ikke er idrettsinteressert eller er med på den type aktiviteter, er tilbud i regi av BULA viktig.

Målgruppa er ungdom i 13-18-årsalderen. Akkurat i denne alderen er ungdom ekstra sårbare på flere måter, og det er derfor desto viktigere at de får muligheten til å utfolde seg gjennom de utenomsportslige tilbudene som er å oppdrive. De koster gjerne penger, og da er støtte som den de ble til del i Balsfjord sist uka, svært kjærkommen. Særlig med tanke på det økonomiske, men det å vite og føle at arbeidet som gjøres settes pris på av andre, har jaggu også sin misjon.

Uansett får ungdommen nå nyttig drahjelp for å få et bedre og bredere aktivitetstilbud i hele kommunen, og det er fort et godt middel for større trivsel og utvikling. Det kan vi ikke annet enn heie på - av full hals.

Minileder:

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS