LIKER IKKE: Kent-Are Antonsen liker ikke situasjonen idretts-Norge er kommet opp i. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix
LIKER IKKE: Kent-Are Antonsen liker ikke situasjonen idretts-Norge er kommet opp i. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Kjedelige dager for proffspillerne

BALSFJORD/TROMSØ: Kent-Are Antonsen og resten av spillerne på Tromsø idrettslag har vært permittert et par uker. Det har vært uvant kost for fotballproffen.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL

– Det har vært kjedelig, for å si det pent, sier 25-åringen fra Storsteinnes.

Han føler at TIL-mannskapet var godt på vei da koronastansen inntrådte også i norsk idrett, og sendte spillerne etter få dager ut i permittert tilstand. Nå holder spillerne seg i fysisk best mulig skikk gjennom løping og styrketrening, selv om de som permitterte ikke kan pålegges noe fra klubben.

– Det er ingen som ønsker å stille i dårlig form den dagen vi skal begynne å forberede oss til seriestart, så jeg regner med at alle trener for seg selv om gjør det som kreves, sier Kent-Are Antonsen.

Fra klubben har de fått et treningsprogram som de har kunnet følge, men balltrening har det blitt dårlig med for Kent-Are sin del.

– Jeg sniker meg til litt fotball i stua, men det er ikke alle som er like fornøyd med det, humrer balsfjordingen, som gjennom snart ti sesonger i rød/hvitt er blitt en av klubbens beste og mest populære spillere.

Ikke sikker

Nå er det spill i OBOS-ligaen som gjelder for TIL, men Kent-Are er som de fleste andre på når sesongen virkelig kan sparkes i gang. Per nå er det i slutten av mai fotballforbundet har satt som startdato, men den datoen føler han ikke er hugget i stein.

– Jeg synes kanskje det virker optimistisk, men vi får se om det lar seg gjøre, sier Kent-Are.

Tett program

Forbundet åpnet forleden om at spillere kunne trene fem og fem, uten for tett nærkontakt, men noen nærmere beskjed fra klubben hadde ikke TIL-spillerne fått midt i uka.

– Skal vi trene må vi ut av permitteringa. Vi får se hva som skjer de neste dagene, sier han.

Hvis og når serien kommer i gang, blir det etter alt å dømme et tett kampprogram som skal gjennomføres. Det bekymrer ikke poteten på TIL-laget:

– Det er kamper som er artig å spille, så et par kamper i uka er ikke noe problem. Det klarer vi, så det bekymrer ikke.

At et tett kampprogram kan være litt problematisk med tanke på skader og slitasje, er han dog med på.

– Samtidig må vi ofre noe på dette til, sier han.

Feil valg

Tromsø IL fikk seg en liten «smekk» denne uka da det ble kjent at TUIL-talentet Sebastian Tounekti valgte bort TIL og heller signerte kontrakt med rivalen Bodø/Glimt.

– Det har nok skjedd mye i den saken. Jeg skulle gjerne sett han i TIL-drakt, men her har vi et talent som har gått feil vei. Men det er hans valg, sier Kent-Are Antonsen.

Powered by Labrador CMS