KONSTITUERT: Kjetil Aasen har i et drøyt halvår jobbet som kommunalsjef i Balsfjord. Fra og med nyttår vil han være konstituert rådmann. Foto: Malin Cerense Straumsnes (Arkiv)
KONSTITUERT: Kjetil Aasen har i et drøyt halvår jobbet som kommunalsjef i Balsfjord. Fra og med nyttår vil han være konstituert rådmann. Foto: Malin Cerense Straumsnes (Arkiv)

Kjetil Aasen blir konstituert rådmann i Balsfjord fra nyttår

BALSFJORD: Einar Nøstvik Guleng har i et halvt år fungert som rådmann i Balsfjord, men er ferdig i rollen ved nyttår. Onsdag bestemte politikerne at det er kommunalsjef Kjetil Aasen som skal ta over roret fra januar.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det avgjort at kommunalsjef for plan og utvikling i Balsfjord kommune, Kjetil Aasen blir konstituert som rådmann fra og med årsskiftet. Kommunestyret stemte over saken, og ordfører Gunda Johansen forteller om vedtaket som ble gjort.

– Det var et enstemmig kommunestyre som konstituerte Kjetil Aasen som rådmann fra 1. januar 2020, forteller Johansen.

Ubestemt tid

Det er ikke avgjort hvor lenge Aasen skal være konstituert som rådmann.

– Han er konstituert inntil videre, og kommer til å være i den stillinga så lenge det er nødvendig, forklarer ordføreren.

Det er Rigmor Richardsen som er ansatt som rådmann i Balsfjord. Hun er permittert fra sin stilling etter varslingssaken mot henne, som startet i Balsfjord sist vår. Hvor lenge hun vil være permittert er ikke sikkert, og dermed er det heller ikke klart hvor lenge Aasen vil være konstituert. Det siste halvåret er det Einar Nøstvik Guleng som har vært konstituert. Nøstvik Guleng er egentlig pensjonert, og vil fratre rollen ved nyttår.

Naturlig

Johansen forteller at det var naturlig å gå til kommunalsjefene da en ny rådmann skulle konstitueres.

– Da var Kjetil den som var aktuell, og han som hadde vilje til å påta seg rollen, sier Johansen.

Hun tror Aasen vil fungere godt i sollen, og tror samarbeidet dem to imellom blir bra.

Spennende

Aasen selv tror det blir spennende å gå inn i rådmannsrollen.

– Det at det er ei konstituering med ukjent sluttdato gjør det jo litt spesielt, og jeg går inn i dette med spenning. Det er jo ei stilling med mye ansvar knyttet til seg, sier Aasen.

Han forteller at han opplever at organisasjonen fungerer godt og har mye positivitet for tida. Torsdag ble enhetslederne i kommunen informert om hans konstituering, og han opplevde at det ble positivt tatt imot.

– Og det er jo et veldig godt utgangspunkt.

I tillegg til å jobbe videre med påbegynte prosjekter og å følge opp nye bestillinger fra kommunestyret, er det spesielt en arbeidsoppgave som blir viktig for Aasen.

– Det er å jobbe for at lederne ute på enhetene får det ansvaret og den tilliten som de skal ha. Dette er noe vi allerede har jobbet mye med det siste halve året.

Hva som skjer med kommunalsjefstillinga og oppgavene som skal fylles der, skal Aasen jobbe med å finne en god løsning på når han offisielt sitter med ansvaret.

Powered by Labrador CMS