Balsfjord mister nok en konstituert rådmann:

SAGT OPP: Kjetil Pedersønn Aasen har etter ni måneder i Balsfjord kommune sagt opp stillinga som kommunalsjef for plan og drift. For tida er også Aasen konstituert som kommunens rådmann. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)
SAGT OPP: Kjetil Pedersønn Aasen har etter ni måneder i Balsfjord kommune sagt opp stillinga som kommunalsjef for plan og drift. For tida er også Aasen konstituert som kommunens rådmann. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)

Kjetil Pedersønn Aasen har sagt opp

BALSFJORD: Siden nyttår har Kjetil Pedersønn Aasen vært konstituert rådmann i Balsfjord kommune, etter å ha innehatt stillingen som kommunalsjef siden juni. Sist uke sa han opp stillinga si.

Publisert Sist oppdatert

På denne tida i fjor ble det klart at Kjetil Pedersønn Aasen fra Målselv ble ansatt som kommunalsjef for plan og utvikling i Balsfjord kommune. Ved inngangen til juni tiltrådte han stillinga. Dette var kort tid etter at Einar Nøstvik Guleng ble konstituert som rådmann i kommunen, for en periode fram til nyttår. Da Gulengs periode som rådmann var over, uttalte han at han så det som helt naturlig at det var Aasen som tok over stafettpinnen som konstituert rådmann, og anbefalte derfor dette til den politiske ledelsen. Slik ble det. Fra og med 1. januar har Aasen vært kommunens konstituerte rådmann. Nå har han sagt opp sin stilling.

Sårbar situasjon

Ordfører i Balsfjord, Gunda Johansen, bekrefter overfor Nye Troms at Aasen har sagt opp sin stilling. Hun forklarer at hun ikke vet noe om årsaken til oppsigelsen, men at hun synes det er beklagelig.

– Nå prøver vi å løse dette som best vi kan. Vi er i en sårbar situasjon nå, i en rekrutteringsprosess på jakt etter en ny rådmann. Slik som situasjonen er nå, så må vi prioritere det som er viktigst, sier Johansen.

Det er kort tid siden kommunen ble enig med rådmann Rigmor Richardsen om at det var til det beste at hennes ansettelsesforhold i Balsfjord kommune ble avsluttet, som følge av varslingssaken mot henne. Dermed ble en rekrutteringsprosess etter en ny rådmann satt i gang. Richardsen er fremdeles rådmann i Balsfjord kommune fram til juni, men hun er uten arbeidsplikt. Oppsigelsestida til Aasen går ut 31. mai. Dagen før Richardsens ansettelsesforhold opphører.

Stedfortreder

Per dags dato er Kjetil Pedersønn Aasen sykemeldt. Det blir ikke konstituert en ny rådmann på nåværende tidspunkt, men kommunalsjef Lillian Pedersen har kommet inn som Aasens stedfortreder. Ordføreren forteller at hun ikke ønsker å forskuttere hvordan oppsigelsen påvirker kommunen på lengre sikt, og at det som er viktig for kommunen nå er å ta seg god tid til prosessen som skal gjennomføres.

– Nå må vi bare ta tida til hjelp, og vi må prøve å få ting på plass. Vi skal bruke nødvendig tid, sier Johansen.

Hun mener det er klart at kommunen står oppi en utfordrende situasjon, men mener kommunen skal komme ut av det på en grei måte.

– Det er jo alltid slik at en kommune trenger en stabil administrativ ledelse, men vi har masse dyktige folk i organisasjonen. Dette vil helt sikkert gå, uten noen større utfordringer, slår ordføreren fast.

Lite grunnlag

Johansen ønsker ikke å uttale seg om hva hun mener om jobben Aasen har gjort som verken kommunalsjef eller konstituert rådmann for Balsfjord kommune.

– Det har jeg veldig lite grunnlag for å si noe om, da det har gått fort kort tid til det, sier Johansen.

Nye Troms har vært i kontakt med Kjetil Pedersønn Aasen tirsdag formiddag. Han forklarer at han ikke ønsker å gi noen kommentar i forbindelse med oppsigelsen.

Powered by Labrador CMS