SER TIL BYEN: Det begynner å skorte på anleggsprosjektene i Indre Troms. Derfor ser Målselv Maskin nå til Tromsø og har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 70 prosent av aksjene i et maskinentreprenørfirma i byen.
SER TIL BYEN: Det begynner å skorte på anleggsprosjektene i Indre Troms. Derfor ser Målselv Maskin nå til Tromsø og har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 70 prosent av aksjene i et maskinentreprenørfirma i byen.

Kjøper opp Tromsø-firma

MÅLSELV: Målselv Maskin & Transport har inngått en intensjonsavtale med Tromsø-selskapet Grav & Spreng AS. Går alt etter planen, blir kjøpsavtalen underskrevet i juni.

Publisert Sist oppdatert

Rossvoll-firmaet Målselv Maskin & Transport sendte onsdag ut ei pressemelding med beskjed om intensjonsavtalen. En avtale de har inngått med hensikt om å kjøpe 70 prosent av aksjene i Tromsø-selskapet.

– Planen er å signere avtalen i starten av juni, forteller daglig leder i Målselv Maskin, Frank Eriksen.

Vil satse i Tromsø

Men først skal de foreta en såkalt Due Diligence av Grav & Spreng, altså en kontrollsjekk av selskapet. Styret må også gi sin godkjennelse før transaksjonen kan skje.

– Dette er et selskap vi kjenner godt til. Det som gjenstår, er rutinemessige kontroller hvor vi går nøye igjennom selskapet, forklarer Eriksen.

Det er ikke uten grunn de ønsker å være hovedeieren av et selskap som driver med graving av tomter, veiarbeid, fjellsprengning og teletining med base i Tromsø.

– Vi ser at det blir mindre anleggsprosjekter i Indre Troms, og da er vi nødt å se oss om på andre markeder. Tromsø har et marked som det blir naturlig for oss å satse på, og derfor vil dette bli et strategisk oppkjøp. Grav & Spreng er godt etablert i Tromsø og som vil gjøre det enklere for oss når vi skal satse i et viktig område, sier han.

– Strategisk for framtida

Maskinentreprenøren Grav & Spreng ble grunnlagt i 1998. I 2016 hadde de ei omsetning på 46 millioner kroner. De har 16 ansatte.

– Både ledelsen og de ansatte i selskapet består og fortsetter som før. Dette blir et underselskap som vi vil samarbeidet med i prosjekter i Tromsø, på lik linje som vi samarbeider med Anlegg & Maskin i Sørreisa i dag, sier han.

Sørreisa-selskapet er også et av Målselv Maskins underselskap, og for to år siden ble Målselv Maskin en del av AF Gruppen.

– Dette er altså noe vi gjør som et strategisk ledd i vår framtidige satsing, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS