Statsministeren kommer til Målselv:

TIL MÅLSELV: Statsminister Erna Solberg (H) under et tidligere besøk til Arctic Race of Norway, sammen med Dag Otto Lauritzen. Nå skal de kjøre Dronningetappen fra Senja til Målselv sammen lørdag. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
TIL MÅLSELV: Statsminister Erna Solberg (H) under et tidligere besøk til Arctic Race of Norway, sammen med Dag Otto Lauritzen. Nå skal de kjøre Dronningetappen fra Senja til Målselv sammen lørdag. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Kjører tredje etappe i Arctic Race sammen med Dag Otto

MÅLSELV: Statsminister Erna Solberg skal følge hele den tredje etappen av Arctic Race. Hun kjører den sammen med Dag Otto Lauritzen og skal avslutningsvis være med på premieseremonien i Målselv Fjellandsby.

Publisert Sist oppdatert

– Etter planen skal statsminister Erna Solberg følge hele den tredje etappen i bil sammen med Dag Otto Lauritzen, og til slutt skal hun dele ut premier til de beste i Målselv fjellandsby, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Han er glad for at statsministeren blir med på det som omtales som dronningetappen i årets store sykkelritt i nord.

– Det tror jeg kommer til å bli en spesiell dag for både statsministeren og Dag Otto, smiler Dybdal.

Vel anvendte midler

Varaordfører Martin Nymo er også glad over at statsministeren ankommer Målselv og dronningetappen.

– Det er veldig artig at hun tar turen nordover. Det sier litt om arrangementet og det vi har å tilby i regionen.

Varaordføreren er sikker på at Målselv økonomiske utgifter i forbindelse med sykkelrittet er vel anvendte penger.

– Det er det tverrpolitisk enighet om at det er. Denne folkefesten gir store ringvirkninger for kommunen vår og hele regionen, mener Martin Nymo.

Start torsdag

Årets Arctic Race starter torsdag med første etappe med både start og målgang i Tromsø. Fredag er det Nordkjosbotn som får æren av å være startsted, og da skal etappen gå via Storsteinnes opp til Øverbygd og gjennom Tamokdalen, før det blir målgang i Kilipisjärvi på finsk side av grensen. Fredagens dronningetappe starter på Finnsnes og går en runde på Senja før ferden settes inn mot Målselv og fjellandsbyen og målgang der. Akkurat slik det var også i 2015. Søndag avsluttes firedagersrittet med en etappe fra Gratangen til Harstad der totalvinneren av årets ritt kåres.

God kontroll

– Jeg er ganske sikker på at dette blir en folkefest, kanskje litt annerledes enn normalt, men en folkefest blir det, sier Knut-Eirik Dybdal.

Han føler to dager før det hele braker løs bra kontroll, og lover at alle jobber tett på sine oppgaver. At det noen steder har vært litt utfordringer med å skaffe veivakter og lignende, skjønner han.

– Det kommer mye av at vi ganske sent fikk klarsignal for rittet med tanke på innreise av utenlandske deltakere og lag, og da ble det lenge før vi kunne trykke på «go-knappen», sier Dybdal.

To netter i Målselv

Lagene kommer til Tromsø og bor der de første nettene, men etter målgang på fredagens etappe kjøres alle til Målselv der ryttere og støtteapparat innlosjeres på ulike fasiliteter i kommunen. To netter blir sykkelsirkuset innlosjert i Målselv.

Samtlige i sykkelsirkuset er under et strengt koronaregime hele fra før ankomst og til slutt. Det kjøres tester hver eneste dag på samtlige.

Gode værprognoser

– For oss som arrangører er det litt spesielt, men jeg har en følelse av at teamene er mye mer vant til dette enn der vi er, så for dem er ikke dette noe nytt, sier Knut-Eirik Dybdal.

Han tror folk flest også er flinke til å følge smittevernregler, slik at årets etapperitt kan gjennomføres på en best mulig måte. I et godt nordnorsk sommervær:

– Med de værprognosene som foreligger, blir dette kanonbra, det er jeg sikker på. Det blir en folkefest, sier den daglige lederen og gründeren bak Arctic Race of Norway.

Powered by Labrador CMS