FERSKE SPOR: Det var nysnø da mannen kjørte utfor, og politiet kunne derfor følge fotsporene hans helt hjem. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FERSKE SPOR: Det var nysnø da mannen kjørte utfor, og politiet kunne derfor følge fotsporene hans helt hjem. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kjørte bil berusa og uten førerkort

INDRE TROMS: I vinter kjørte en ung mann ut i grøfta mens han var berusa. Nå må han i fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Det var i januar i år at mannen i slutten av tenårene skulle hjem fra en fest og fant det for likt å kjøre heim. Da han kom til et boligområde, kjørte han bilen uti grøfta. En beboer skal ha sett mannen krabbe ut av bilen for å prøve å få bort snøen. Da han etter hvert sjangla vekk fra bilen, skal vitnet ha ringt politiet. Det var nysnø og derfor ikke vanskelig for politiet å finne vedkommende.

«Det var kun ett sett fotspor, og det var således lett å følge disse fra bilen. Fotsporene ledet hjem til tiltalte», står det i dommen fra Senja tingrett.

Tiltalte skal ha sovet da politiet kom, og de fikk etter hvert vekket han for å ta en promilletest. Denne viste over lovlig verdi, så de dro på legevakta for å ta blodprøver. Alkoholkonsentrasjonen ble målt til 1,54 promille.

Benekta først

Til å begynne med benekta tiltalte for at det var han som kjørte bilen, men at noen andre måtte ha lånt den. Vitner ga forklaringer som fravek fra tiltaltes forklaring på alle punkter, og retten fant derfor forklaringa hans svært lite troverdig. Litt uti hovedforhandlingene erkjente mannen straffeskyld, men hevdet at han ikke husker noe fra kjøringa fordi han var veldig berusa.

«Retten finner det utover enhver rimelig tvil at tiltalte kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand», står det i dommen.

Det viser seg at mannen heller ikke har førerrett, og han må nå avfinne seg med å tilbringe 24 dager i fengsel. Han må også betale 10 000 kroner i bot, og får ikke lov å ta førerprøven de neste to årene.

Powered by Labrador CMS