VM-FAVORITTER: Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) og Erik Valnes før sprinten på torsdag i sommervarme Oberstdorf. FOTO: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen NTB
VM-FAVORITTER: Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) og Erik Valnes før sprinten på torsdag i sommervarme Oberstdorf. FOTO: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen NTB

Klæbo mener Erik Valnes er en like stor favoritt

Johannes Høsflot Klæbo ser for seg en brutal kamp om sprintgullet i VM. Han mener Erik Valnes har en like stor sjanse til å lykkes som ham selv i torsdagens konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er ikke mer favoritt enn andre.

Det sier trønderen Johannes Høsflot Klæbo som har vært verdens beste sprinter de siste årene.

De siste dagene har Klæbo tonet ned seg selv i debatten om hvem som er den store favoritten før torsdagens første medaljeøvelse i Oberstdorf. Han fortsatte i samme spor under tirsdagens pressekonferanse i VM-byen.

– Jeg mener det er flere som definitivt er oppe der og som kan ta det stempelet. Det sitter en lengst borte til venstre her som kan gå fryktelig fort på sprint, sa trønderen og viste til BOIF-løper og VM-debutant Erik Valnes.

I vinter har Valnes gitt Klæbo hard kamp i flere sprintrenn. Emil Iversen, Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl utgjør resten av det norske laget til torsdagens klassiske VM-sprint.

– Det sitter også tre andre her som kan være med og kjempe. Jeg ser ikke på meg som mer favoritt enn andre, sa Klæbo videre.

Trønderens utspill forbauser journalistene som dekker ski-VM. Tirsdag ble han spurt rett ut om han vil være fornøyd med null gull etter mesterskapet.

– Jeg sier ikke at jeg vil være fornøyd, men flere har vist at de kan gå fort. Jeg snakker ikke ned meg selv. Jeg og Erik har begge vunnet klassisk sprint i år, så vi er begge favoritter. Jeg prøver å holde fokus på det jeg gjør, så får andre si at jeg snakker ned meg selv. Torsdag blir det brutalt.

Valnes mente tittelforsvarer Klæbo må tåle at alle peker på ham før rennstart.

– Johannes er den store favoritten. Den skal han få, sier Erik Valnes.

På grunn av veldig varme temperaturer er torsdagens sprinter for kvinner og herrer flyttet fram slik at prologene starter fra klokken 09.00. Kvartfinalene starter 11.30. Det er på det meste meldt 15 til 20 plussgrader i den tyske byen torsdag. Skiføret ligger an til å bli svært bløtt.

Powered by Labrador CMS