STABILITET: Rigmor Hamnvik håper på mer stabilitet i fysioterapien fremover. (Arkivfoto: Leif Stensland)
STABILITET: Rigmor Hamnvik håper på mer stabilitet i fysioterapien fremover. (Arkivfoto: Leif Stensland)

Klage på lang ventetid hos fysioterapeut

Denne uka mottok Balsfjord kommune en klage på fysioterapeut-tjenesten i kommunen. I klagen fremkommer det at det er svært lang ventetid på disse tjenestene.

Publisert Sist oppdatert

Klageren påpeker videre at dette medfører pendling til Tromsø for å få behandling hos fysioterapeut.

Rigmor Hamnvik er kommunalsjef for helse og omsorg i Balsfjord. Hun påpeker at hun ikke kan kommentere enkeltsaker, men at det har vært noen utfordringer med antall ansatte i tjenesten. Det har dermed vært en del ledige stillinger. Med få ansatte må det prioriteres etter prioriteringslister. Noen kortere arbeidsforhold og permisjoner er blant grunnene Hamnvik nevner som årsaken til dette.

– Vi har slitt med stabilitet, og det er et yrke hvor det trengs kompetanse, sier Hamnvik.

Overganger

Rigmor Hamnvik forklarer at noen kanskje jobber i et år eller to i kommunen før de drar videre. Da setter man kanskje kursen til tidligere hjemkommuner og lignende. Det er i disse overgangsperiodene det kan bli litt tynt med ansatte.

I skrivende stund er det utlyst et vikariat i 100 prosent stilling som kommunefysioterapeut/frisklivsveileder i kommunen. Hamnvik forteller at det gjøres tiltak for å gi tjenesten mer stabilitet.

– Vi har blant annet fått vedtak på kronebeløp etter 2 og 4 års ansettelse, forklarer hun.

Det vil si at man etter 2 år i fysioterapeut-tjenesten får et ekstra kronebeløp på 25.000 kroner, og det samme etter 4 år.

– Vi håper at det kan bidra til mer stabilitet fremover, avslutter Hamnvik.

Powered by Labrador CMS