Klager over at fylkesveg brukes som fraukjeller

Fylkesveg 7894 i Balsfjord har fått et uønsket problem.

Publisert Sist oppdatert

Det er i et brev til Troms fylkeskommune, der innsenderen nå har fått svar, at problemet kommer frem.

Innsenderen av brevet skriver at det langs veien har vært praktisert utmarksbeite, og at dette har vært avgrenset med ferist. Dette har ikke vært til noen ulempe for brukerne av den aktuelle fylkesvegen.

I løpet av sensommeren i år dukket det imidlertid opp noe som har fått innsenderen til å reagere, og til å kontakte vegeier Troms og Finnmark fylkeskommune.

Hester

Innsenderen skriver at en flokk med åtte til ti hester har blitt sluppet ut på dette «utmarksbeitet», som fører med seg noen ulemper innsenderen peker på. Det trekkes frem at dyrene er med på å forsinke trafikken som en av tingene, og at bilister har måttet vente oppi ti minutter før hestene har villet flytte på seg.

Men det innsenderen peker mest på, er at fylkesvegen nå nærmest har blitt som en fraukjeller å regne.

– Hestemøkk i store hauger på opp til 25 centimeter ligger fordelt over store deler av vegen, melder innsenderen.

Det skrives videre:

– Ett er at det ikke er noe særlig at en må vaske hestemøkk av bilen og dekkene hver dag. Etter mitt syn kan dette medføre farlige trafikale situasjoner i forbindelse med slalåmkjøring mellom rukene, og kanskje spesielt for de som ferdes på to hjul, skrives det i brevet.

Innsenderen peker på at hesteeier sikkert har rett til å slippe ut dyrene, men at Troms og Finnmark fylkeskommune som vegeier kan ha rett til å mene noe om hestemøkka som blir liggende på vegen. Det spørres også om det må meldes til 175 og at en entreprenør kan rykke ut for å fjerne møkka.

Ansvar

Rådgiver i seksjon for forvaltning i Troms og Finnmark fylkeskommune, Ted-Eivind Skoglund, er klar i sitt svar til innsenderen, som fremkommer av den fylkeskommunale postlista.

– Det er eier av hestene som har ansvar for å sørge for at hestene ikke kommer inn på offentlig veg, og har ansvar for å fjerne møkk etter hestene som blir liggende på vegen, skriver han.

Han viser også til paragraf 57 i vegloven, der det blant annet står at det er forbudt å skade offentlig veg, eller ta bort innretning som hører til offentlig veg.

Powered by Labrador CMS