STOR SAND: En bilist klaget på størrelsen på strøsanden i Bardu.
STOR SAND: En bilist klaget på størrelsen på strøsanden i Bardu.

Klaget på strøsand etter bilskader

En bilist klaget på store steiner i strøsanden etter en kjøretur i Bardu.

Publisert Sist oppdatert

I et brev sendt til Troms og Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen, kommer det fram at mannen under en kjøretur i begynnelsen av januar opplevde et ublidt møte med strøsanden.

Hendelsen skjedde i en venstrekurve like etter passering av krysset ved Polar Park. Bilisten møtte på et vogntog. Bilisten beskriver situasjonen i brevet at det føltes som om noen kastet et trillebårlass med stein på bilen, og at det smalt godt flere stedet. Bilen bar også preg av steinsprang etterpå, men bilisten skriver også i henvendelsen at han ikke har sjekket bilen for større skader før henvendelsen ble sendt.

– Dette er utrolig surt, og synes også at strøsanden hadde litt vel store steiner i seg. Føler at kun sand hadde vært fint, da det blir store skader på bilen og utgifter på oss som eiere av bilene når det er stein i sanden, skriver bilisten.

Samtidig roses også alle som jobber med strøing av veien. Bilisten og innsenderen av brevet skriver at de gjør en kjempejobb.

Troms og Finnmark fylkeskommune har svart bilisten. Seksjonsleder for drift og vedlikehold, Tor Ivar Johnsen, skriver i svaret at han vet at det stilles strenge krav fra Statens vegvesen til både kvalitet, størrelse og bruk av strøsand og det står i kontraktene at maksimal størrelse på sandkornene er seks millimeter. Han svarer også at det av brevet er uklart om bilisten kjørte på E6 eller en fylkesvei, men bes om å ta kontakt om dette skjedde på fylkesvei. Da vil Johnsen ta opp forholdet med entreprenøren som har kontrakt på strekningen.

Powered by Labrador CMS