ÅPNER DØRENE I JULA: For tredje jula på rad åpner kinosjef Vidar Fagerli dørene i Heggelia kino for både soldater og sivile. Han har slått til med to ekstra filmer hver dag, og håper folk strømmer på. Foto: Morten Kasbergsen (Arkiv)
ÅPNER DØRENE I JULA: For tredje jula på rad åpner kinosjef Vidar Fagerli dørene i Heggelia kino for både soldater og sivile. Han har slått til med to ekstra filmer hver dag, og håper folk strømmer på. Foto: Morten Kasbergsen (Arkiv)

Klar for den store kinojula

MÅLSELV: Tradisjonen tro inviterer Heggelia kino på filmvisning to dager i romjula. I år slår kinosjefen til med til sammen tolv visninger.

Publisert Sist oppdatert

For tredje året på rad arrangerer Heggelia kino romjulskino, og nå kan det med trygghet kalles for en tradisjon. Akkurat slik kinosjef Vidar Fagerli hadde håpet på da han inviterte på romjulskino for første gang i 2016. De to første årene har det vært fire filmvisninger både andre og tredje juledag. Denne jula satser de stort og viser seks filmer hver dag.

– Jeg har tatt meg den fullmakt å vise flere filmer enn tidligere. Noen skal gi litt julefølelse, og noen er nye, sier Fagerli.

Andre juledag starter med «Månelyst i Flåklypa», og etterfølges av «Julenissens datter». De som ikke fikk med seg «A star is born» i høst eller «Robin Hood» forrige måned, kan få sjansen i romjula. I tillegg skal to premierefilmer vises andre juledag. Først er det «Mary Poppins vender tilbake» som vises, før actionfilmen «Aquaman» avslutter kinodagen. Den vises også neste dag. «Snekker Andersen og julenissen» har blitt vist på romjulskinoen før, og tredje juledag kan man få et gjensyn med den trivelige snekkeren. Animasjonsfilmen «Troll ¬– Kongens hale» har Norgespremiere første juledag, og er derfor så fersk som den kan bli når den vises i Heggelia to dager senere. Det samme er «Sonja».

– Den handler om Sonja Henie og har fått veldig god kritikk. Det viser ei usminka side av livet hennes, sier Fagerli.

Tre dager på Setertun

«Bohemian Rhapsody» skal også vises på skjermen, og Fagerli anbefaler alle de som ikke har sett den om å ikke la sjansen gå fra seg i jula. Litt mer action må til, og derfor skal også «The Mortal Enemy» vises. Det har vært greit med besøkende de to foregående romjulene, og Fagerli håper mange tar seg en tur til kinoen sammen med venner og familie også i år.

– I jula senker folk skuldrene og tar seg tid til å gå på kino med familien. Det er mange «feel good»-filmer, så vi håper publikum er flinke til støtte opp med å komme på kino, sier Fagerli.

Én av grunnene til at de slår til med to ekstra filmer hver dag, er at det i år er mange soldater i leiren. Dette er et tilbud for at også de skal ha et lite avbrekk i jula. Også på Setermoen blir det ekstra mye filmvisning i romjula. I tillegg til andre og tredje juledag, kan man ta seg en tur på kinoen lille nyttårsaften.

– Det er litt på grunn av at det er mange soldater her – både norske og amerikanske. Men det er også for å gi et tilbud til de som ikke dra til fjells men blir i bygda, sier kinosjef Fredrik Thomassen.

De starter kinoen med «Aquaman», før de neste dag viser «Troll – Kongens hale» og «Sonja». Lille nyttårsaften vender «Mary Poppins» tilbake, og man kan få sjansen til å se «Aquaman» på nytt. Thomassen er godt fornøyd med at de treffer alle målgrupper med programmet sitt, og har tro på at de skal bli godt besøkt også i år.

– Romjulskinoen er godt besøkt, men er det godt vær så reiser mange til fjells. Man blir ofte lei av å sitte for mye inne, og ungene maser. Folk synes det er godt å komme seg ut. Jeg tror det blir bra i år med tanke på at vi har de filmene vi har, sier Thomassen.

Powered by Labrador CMS