KOSEDAG I ELVEPARKEN: Odd Emil Deilet og Nordkjosbotns venner planlegger neste helgs arrangement som han håper skal bli en kosedag for folk både i sentrum og i Elveparken. Foto: Privat
KOSEDAG I ELVEPARKEN: Odd Emil Deilet og Nordkjosbotns venner planlegger neste helgs arrangement som han håper skal bli en kosedag for folk både i sentrum og i Elveparken. Foto: Privat

Klar for høstfest med både bondemarked og gamle biler

BALSFJORD: Bondens Marked kommer til Nordkjosbotn lørdag 24. august. Det samme gjør en rekke veteranbileiere

Publisert Sist oppdatert

Nordkjosbotns venner er i full gang med å planlegge neste helgs tradisjonelle arrangement i Elveparken. Denne gangen i mer enn bare selve parken.

- Vi tar også sentrum i bruk, for vi må ha plass til Bondens marked. Og så blir det jo veteranbilparade fra vektstasjonen og til sentrum og oppstillingsplass der.

Det sier Odd Emil Deilet som er med som dugnadsarbeider og frivillig for arrangementet.

Parade

Begivenheten kom i gang for noen år siden etter at Nordkjosmessa ble lagt ned. Som en erstatning for den. Og det har blitt en fin tradisjon i Nordkjosbotn. Ifølge Odd Emil Deilet samler arrangementet godt med folk. I år tenker han at også været skal være på arrangørens side. Det har det ikke alltid vært.

- Vi ser fram til å få lokalproduserte varer til salgs i sentrum på markedet der. Og så vil jeg si at til paraden så tar vi gjerne med ikke bare veteranbiler men også dersom det er noen som har et spesielt kjøretøy – en bil eller motorsykkel utenom det vanlige – en offroader eller sportsbil. De får selvsagt bli med, sier Deilet.

Paraden har samlet godt med både biler og publikum tidligere år, og er et populært innslag.

Frir til unge musikere

Ettersom det er en god uke fram til arrangement håper arrangørene også å komme i kontakt med lokale unge musikere som kan tenke seg å stille opp på scenen i parken og spille på lørdagen.

- Dette er noe som vi hadde på Nordkjosmessa, og så synes jeg at vi har så utrolig mange flinke unge musikere i bygda. Det ser vi på juleavslutningene, der jeg mang en gang er blitt imponert. Jeg håper noen tar kontakt og vil spille litt, så skal vi selv ta utfordringene det er med å sørge for lyden, sier han til Nye Troms.

Overskudd til Elveparken

Det blir også noe for de aller yngste på dagen i Nordkjosbotn, lover han. Hinderløype står blant annet på programmet.

- Vi satser på å få til en kosedag. Dette har vært en tradisjon siden elveparken ble restaurert. Nordkjosbotns venner er en liten velforening, der pengene som kommer inn på arrangementet blir brukt til aktiviteter i bygda og går tilbake til Elveparken, sier Deilet.

Mange frivillige trår til for å få arrangementet i boks.

Powered by Labrador CMS