FLINK: Oliver Knedahl Berglund skal sykle landsfinale i 'Sikker på sykkel' i Oslo i helga. Foto: Ivar Løvland
FLINK: Oliver Knedahl Berglund skal sykle landsfinale i "Sikker på sykkel" i Oslo i helga. Foto: Ivar Løvland

Klar for landsfinalen

NORDKJOSBOTN: I dag setter 10-årige Oliver Knedahl Berglund seg på flyet til Oslo. Der skal han være med på landsfinalen i NAF-konkurransen «Sikker på sykkel».

Publisert Sist oppdatert

- Jeg gleder meg, og skal gjøre mitt beste, sier 10-åringen fra Nordkjosbotn skole.

4. klassingen gikk videre fra skolens egen kvalifisering og til fylkesfinalen på Lyngseidet i konkurransen til Norges Automobilforbund (NAF) tidligere i vår. I Lyngen tok han likegodt luven fra alle konkurrentene og ble beste gutt i konkurransen der. Belønninga ble Oslo-tur og landsfinale i helga.

- Jeg er spent på hvilken type sykkel vi får i finalen. Aller helst vil jeg sykle på en heldempet terrengsykkel med oljedrevne skivebremser, sier den sykkelinteresserte unggutten.

Han liker å sykle, og sykler gjerne til skolen i Nordkjosbotn fra der han bor, noen kilometer nord for tettstedet. Da må han ferdes rundt en kilometer på en meget sterkt trafikkert europavei, før han kommer til gang- og sykkelstien.

- Da må jeg passe veldig godt på. Særlig er det skummelt når trailerne suser forbi, for det er sånn sterk lufttrykk etter dem, sier Oliver.

Sikker på sykkel-konkurransen går ut på både teoretiske oppgaver og praktiske øvelser på sykkel. Med sykling over og rundt ulike hinder, balansering på sykkel i sakte fart, og bremseøvelse. For å nevne noen av dem.

Nordkjosbotn skole har vært med på fylkeskonkurransen de siste sju årene. Dette er fjerde året at de få en fylkesvinner til landsfinalen, enten på jente- eller guttesiden.

- Det er klart det er litt stas når elevene våre gjør det så bra i denne konkurransen. Det å være sikker på sykkelen er noe som er viktig for oss når mange av elevene sykler til skolen, sier inspektør ved skolen, Bengt-Erik Hanssen.

Oliver skal være tre dager i Oslo sammen med pappa, og da blir det ikke bare sykkel som blir viktig for ham:

- Nei, det blir mye kos der og, smiler han.

Kos ble det også i klassens hans da han kom hjem fra fylkesfinalen som vinner

- Da fikk vi pizza og is, og det var mye gratulasjoner, sier Oliver Knedahl Berglund fornøyd.

Det er elever fra 4. til 6. klasse som er med i NAF sin landsdekkende sykkelkonkurranse. Vinneren av den nasjonale finalen får også sjansen til å være med i en internasjonal konkurranse senere i sommer.

Powered by Labrador CMS