SPENT: Kristian Hammer fra Bardu er spent før sitt første OL som landslagssjef for kombinertlandslaget. Foto: Norges skiforbund
SPENT: Kristian Hammer fra Bardu er spent før sitt første OL som landslagssjef for kombinertlandslaget. Foto: Norges skiforbund

Klar for OL

KOMBINERT: Kristian Hammer står foran sitt første OL som landslagssjef.

Publisert Sist oppdatert

- Suksess i OL betyr selvsagt mye. De siste tre årene har vi lagt ned mye energi med tanke på Sotsji, sier Kristian Hammer.
Bardudølen fikk for tre år siden hovedansvaret for kombinertlandslaget. De siste par sesongene har det blitt flere sterke individuelle resultater å bokføre for løperne til den tidligere lagverdensmesteren, som selv avsluttet sin aktive karriere etter 2006-sesongen.
Fredag setter kombinertlandslaget kursen for Sotsji. Først etter treningene der vil Hammer plukke hvilke fire av de fem utøverne som får starte i OLs første kombinertøvelse. Onsdag er det normal bakke, mens det er storbakkerenn neste lørdag og lagkonkurransen to dager etter det igjen.
- Alle fem har vist solide resultater denne sesongen, og vi har hatt gode forberedelser i Oberstdorf i Tyskland og Pontresina i Sveits, sier Kristian Hammer.

Sving i sving

Mange har kritisert løypene til kombinertkonkurransene. Under prøve-OL var det alle svingene som fanget oppmerksomheten og kritikken.
- For oss er ikke alle svingene noe problem. Vi vet hvordan de er, og har selvsagt trent litt bevisst opp mot dette gjennom å kjøre intervalltreninger i svingete løyper, sier landslagssjefen.

Kjempe om gull

Bare en litt småsyk Magnus Moen er et lite usikkerhetsmoment før avreise til de olympiske vinterlekene i Russland. De fire øvrige norske er Håvard Klemetsen, Mikko Kokslien, Jørgen Graabak og Magnus Krogh.
- Med dette mannskapet håper vi selvsagt å være med i kampen om medaljer individuelt, og målet i lagkonkurransen er gull. Men det blir tøff konkurranse fra flere, spår Kristian Hammer.

Høyt oppe

Han holder verdenscupleder Eric Frenzel som den klare favoritten individuelt, men nevner også løpere som Akito Watabe fra Japan og Jason Lamy Chappuis fra Frankrike som store utfordrere til de edle metallene som skal utdeles.
I verdenscupen er Håvard Klemetsen best av de norske med en tredjeplass sammenlagt, men alle fem er inne blant de tolv beste sammenlagt. Alle de fem har også pallplasseringer å vise til denne vinteren.
- Styrken vår er at alle kan vinne medalje i OL. Vi mangler en suveren ener, men det er ingen svakhet, sier Kristian Hammer før avreise til Sotsji.

Kontrakt utgår

Hans egen kontrakt med skiforbundet går ut etter denne sesongen. Om han forlenger, eller ikke, vil han ikke svare på nå.
- Nå er det kun Sotsji som har fokus for meg, sier 37-åringen med hovedansvaret for kombinertlandslaget.
Han innrømmer at hans egen trenersuksess nok vil bli målt ut fra resultatene som laget nå vil oppnå i Russland, men ikke bare det.
- For kombinert sin status i Norge betyr det selvsagt mye at vi klarer å vise til gode resultater i OL. Vi har jobbet hardt med dette som mål, og har lyst til å lykkes, sier Kristian Hammer før avreise til Russland.

Powered by Labrador CMS