FINALEKLAR: Som de siste to årene var Sandra Warming Øverås (t.h.) den av jentene som behersket sykkelen best. Med seg til ditriktsfinalen i Lyngen får hun Sindre Heika Einan, som var den av guttene som fikk færrest feil. (Foto: privat)
FINALEKLAR: Som de siste to årene var Sandra Warming Øverås (t.h.) den av jentene som behersket sykkelen best. Med seg til ditriktsfinalen i Lyngen får hun Sindre Heika Einan, som var den av guttene som fikk færrest feil. (Foto: privat)

Klar for sin tredje sykkelfinale

BALSFJORD: Sandra W. Øverås viste at hun er blant de som behersker sykkelen aller best. Dermed er hun klar for sin tredje distriktsfinale av like mange mulige.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka arrangerte Nord­kjosbotn skole den årlige syk­kelkonkurransen der elevene på femte, sjette og sjuende trinn fikk testet ulike ferdigheter ved det å sykle.

For tredje året på rad var Sandra, som nå går i syvende klasse, den av jentene som behersket de ulike øvelsene seg aller best.

– Jeg øver ikke på dette, men jeg er rolig på øvelsene og sykler mye i fritida, sier Sandra.

Med minst prikker er hun klar for sin tredje distriktsfinale i Lyngen.

– I fjor gikk jeg videre til landsfinalen, hvor det ble en åt­tendeplass. Jeg satser på lands­fi­nale også i år, sier Sandra.

Til Lyngen får hun med seg Sindre Heika Einan som var den av guttene som behersket de ulike øvelsene best.

– Jeg er glad for at jeg vant og ser frem til å sykle finale i Lyn­gen. Årsaken til at jeg vant skyldes nok at jeg er generelt flink på sykkel og har syklet mye i skateparker og i terrenget, sier Sindre.

Ulike ferdigheter

Sykkelkonkurransen som er i regi av NAF går ut på å sykle 10 forskjellige øvelser. I konkur­ransen inngår det også en teoriprøve.

– Dette er øvelser som trener elevene i forskjellige ferdigheter på sykkel, som balanse, ter­rengsykling og bremseferdig­-he­ter, sier Bengt-Erik Hansen.

Som inspektør ved Nord­kjosbotn skole retter han en stor takk for godt samarbeid med Rema 1000.

– Uten at de stiller stor parkeringsplass til rådighet for oss, ville det vært vanskelig å få gjennomført dagen. Ungene ser frem til denne årlige begivenheten, der dagligvarebutikken stiller med lunsj til alle og premie til de beste syklistene, sier Hansen.

NB! Vinnerne fra Nord­kjos­botn skal senere i mai sykle distriktsfinale i Lyngen, hvor de to beste guttene og jentene går videre til landsfinale som i år er på Romerike.

Powered by Labrador CMS