OFFISIELL ÅPNING: Fredag er det offisiell åpning av Midt-Troms museums lokaler i gamle Sundlia leir. Direktør i Midt-Troms museum, Lisa Gay Bostwick, gleder seg til å vise frem museets hovedadministrasjon og trad-senter.
OFFISIELL ÅPNING: Fredag er det offisiell åpning av Midt-Troms museums lokaler i gamle Sundlia leir. Direktør i Midt-Troms museum, Lisa Gay Bostwick, gleder seg til å vise frem museets hovedadministrasjon og trad-senter.

Klar for storslagen åpning

MÅLSELV: Fredag er det åpning av Midt-Troms museums hovedadmini­strasjon og trad-senter i Sundlia. Det markeres med åpen dag.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss til å feire og håper at det kommer besøkende fra hele regionen, sier direktør i Midt-Troms museum, Lisa Gay Bostwick.

Feiringa skal markeres med åpent hus i museets nye loka­ler i gamle Sundlia leir. Her kan gjestene blant annet få se hva museets ansatte jobber med.

– De besøkende kan få muligheten til å se hva vi gjør med gjenstandene våre. Vi har blant annet ei håndverksutstilling og ulike omvisninger i senterets verksted og i museets gjenstandsmagasin, sier Bostwick.

Til markeringa kommer også fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, og Vidkunn Haugli.

– Roar skal foreta den offisielle åpninga, og Vidkunn skal holde foredrag om historien til Midt-Troms museum. Vi er veldig glad for at disse to stiller til åpninga, sier hun.

Offisiell åpning

På senhøsten i fjor ble det klart at Midt-Troms museum fikk overta den gamle militæreiendommen i gamle Sundlia leir. Selv om de flyttet inn i de nye lokalene i starten av januar, har det tatt litt tid å komme på plass.

– Vi ville vente med offisiell åpning til vi var helt klar. Samtidig er det hyggelig å ha en slik åpning på våren i stedet for på vinteren. Derfor har det tatt litt tid. Men nå er vi veldig klar for å åpne. Vi er stolt over de nye lokalene, sier Bostwick.

Og at de nye lokalene er godt egnet for senterets akti­viteter, er ikke Bostwick i tvil om.

– Lokalene er helt perfekte. Det kunne ikke blitt bedre. Nå har vi moderne kontorer, og de ansatte i museet kan ha både kontorer og verksteder på ett sted. Dette er nytt for mange. I tillegg er beliggenhe­ten svært god, da vi ligger rett ved E6. Dette er et første steg mot et museum for samtida, noe vi mener Midt-Troms som regionen absolutt fortjener. Nå blir vi et museum for framtida, sier hun.

Powered by Labrador CMS