UTTATT: Lovise Heimdal og Erik Valnes er klar for verdenscupsprinten på Lillehammer på lørdag. FOTO: Privat Foto: Team Veidekke
UTTATT: Lovise Heimdal og Erik Valnes er klar for verdenscupsprinten på Lillehammer på lørdag. FOTO: Privat Foto: Team Veidekke

Klar for v-cup

MÅLSELV: Lovise Heimdal og Erik Valnes får begge gå verdenscup på Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

Dagens uttak fra Norges skiforbund er gledelig lesning for nordnorske skiinteresserte. Regionlaget Team Veidekke Nord-Norge har fått med hele fem av lagets åtte løpere til verdenscupen når den lørdag og søndag kommer til Norge. På Lillehammer skal det lørdag konkurreres i en klassisk sprint, mens det søndag er en skiathlon som står på konkurranseprogrammet.

På sprinten ble det funnet plass til både Erik Valnes fra Bardufoss OIF og Lovise Heimdal fra Bardu IL på nasjonal kvote. Anna Svendsen fra Tromsø SK får gå begge distansene, mens Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag og Emilie Kristoffersen fra Alta IF skal gå søndagens renn.

- Det er stort for laget vårt å få med fem løpere på verdenscupen alt nå. Det overgår nesten alle våre forhåpninger, men det er utrolig artig og vel fortjent for løperne våre, sier trener Kristian Skogstad.

På jentesiden har Troms hatt løpere innom verdenscup, men på guttesiden er det mange år siden kretsen har vært representert i det beste selskap.

- Jeg gleder meg når jeg nå får sjansen. Det skjer kanskje tidligere i sesongen enn jeg hadde forventet, men når jeg først får sjansen har som mål å gå videre fra prologen. Det mener jeg at jeg skal kunne være god nok til å gjøre, sier Erik Valnes.

Powered by Labrador CMS