TIL HVITERUSSLAND: Fredrik Mack Rørvik fikk mandag ettermiddag klarsignal til junior-VM i Minsk i neste måned. (Arkivfoto) Foto: Ivar Løvland

Klar for VM

Fredrik Mack Rørvik fjernet all tvil om sin VM-plass etter to sterke løp i helgas norgescup. Nå tror han selv han får gå alle distanser i juniormesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Landslagstrener for juniorene, Kjell-Ove Oftedal, offentliggjorde laget til junior-verdensmesterskapet mandag ettermiddag. Der var Fredrik Mack Rørvik fra Målselvs skiskyttere ikke uventet ett av de fem navn på herresiden. Sjøl tror han også han er inne i varmen og kan få gå alle konkurransene i VM etter at han i helga kunne bokføre en 5. plass på normaldistansen lørdag og en 3. plass på sprinten søndag. Det med litt mageplager å slite med.

- Jeg vil tro det meste er i boks nå, sier en fornøyd Fredrik Mack Rørvik.

Han fikk magesmerter før lørdagens løp, og var særlig plaget av dette på normalen. Bare to bom sørget for at han likevel hang godt med teten hele veien, og til slutt var han bare knapt halvminuttet bak vinneren. Søndag var smertene mindre, og med kun én bom på det siste liggende skuddet kom han seg på pallens nederste trinn. 26 sekunder bak vinneren.

Dermed har Fredrik Mack Rørvik plasseringene 2-4-1-21-5-3 på de seks uttaksløpene. Når de to svakeste plasseringene kan strykes har han plassiffer 10 på fire løp. Så bra kan ingen andre konkurrenter vise til. Landslagstrener Kjell-Ove Oftedal ville mandag formiddag ikke forskuttere noe uttak, men sa:

- Det går vel greit å regne seg til resultatet.

Ikke mange timene etter kom uttaket der Fredrik var med.

Treneren måtte etter forrige sesong vrake Fredrik både fra junior-VM og fra landslaget. Det siste skjedde nesten mot hans vilje, men resultatene sett under ett i fjor vinter gjorde at Målselvs-løperen måtte ut.

- I fjor var han uheldig med sykdom som ødela mye, men jeg var ganske sikker på at Fredrik ville slå tilbake. At han nå har vist så sterke resultater, er derfor langt fra overraskende. Jeg har visst hva han er god for, og det har han vist denne sesongen, sier Oftedal.

Løperne som kom med på laget til Minsk i Hviterussland, får beskjed om å ta en mengdetreningsperiode nå. I mesterskapet er det normaldistanse, sprint og jaktstart, i tillegg til stafetten.

- Jeg skal trene mye fremover for å stå best mulig rustet til VM, helt klart, sier Fredrik Mack Rørvik.

Han har tidligere lyktes med dette, blant annet før junior-VM i 2013, da han vant stafettgull og individuell bronse i ungdomsklassen i junior-VM.

- For meg er det et kanskje et lite «takk for sist» til at jeg ble vraket fra landslaget forrige sesong. Det er godt å prestere bra når det gjelder, sier 20-åringen fra Målselvs skiskyttere.

Juniorenes verdensmesterskap går i perioden 16.-24. februar.