RØVERE, HULDERTUSSER OG VILLVETTER: 26 kulturskoleelever har siden i høst øvd og gjort forberedelser til årets musikalhappening i Målselv. Torsdag i neste uke presenterer de på kveldstid «Røverdattera» i Istindportalen i ei forestilling som er åpen for alle.
RØVERE, HULDERTUSSER OG VILLVETTER: 26 kulturskoleelever har siden i høst øvd og gjort forberedelser til årets musikalhappening i Målselv. Torsdag i neste uke presenterer de på kveldstid «Røverdattera» i Istindportalen i ei forestilling som er åpen for alle.

Klar med årets storsatsing

BARDUFOSS: Neste uke presenterer kulturskolen i Målselv musikalforestillinga «Røverdattera». Det gjør de hele tre ganger.

Publisert Sist oppdatert

Det er skoleklassene som er først ut til å få se kulturskolenes musikalgruppers storsatsing dette skoleåret. På formiddagen onsdag 13. april skal 26 musikalelever i alderen 10 til 16 ha premiere på forestillinga. Det er ikke plass til alle målselvelevene som skal få se musikalforestillinga i Istindportalen, så derfor får den andre gruppa med elever se forestillinga formiddagen etter. Torsdag går også den store forestillinga av stabelen på kveldstid. Den er åpen for alle, også de voksne.

– Vi har gledet oss lenge til å vise fram forestillinga, og vi håper at mange gleder seg til å komme å se den. Vi ønsker alle velkommen som publikum, sier kulturskolelærer Maja Skogstad.

Med egen vri

Lørdag hadde musikalelevene fellesøving i Istindportalen. Da fikk Nye Troms en aldri så liten smakebit på hva publikum har i vente. På scenen var 26 elever som spilte ronjarøvere, birkarøver, huldretusser og villvetter. Vi fikk se en scene som mange vil kjenne igjen fra tv-serien og filmer om Ronja Røverdatter. Også de som har lest Astrid Lindgrens bok vil kjenne igjen starten, fra da lille Ronja kom til verden. «Røverdattera» er ei forestilling som er fritt tolket og inspirert av Ronja Røverdatter, og publikum vil bli kjent med både hennes og nabogutten Birks familier. Huldertusser og villvetter vil de også stifte et nærmere bekjentskap med. Alle er spilt av elever i alderen 10 til 16, og både musikkteateret og musikalgruppa skal være med og gi publikum en musikalopplevelse de ikke bør gå glipp av.

– Vi har jobbet med denne forestillinga gjennom hele kulturskoleåret, og mange lokale replikker og tilpasninger har blitt til underveis. Siden det er en musikal, vil det selvfølgelig bli mye musikk igjennom forestillinga, og det vil være et band som spiller live til de tre forestillingene. Da skal skuespillerne være kledd og sminket til rollene sine, og det vil ikke være det minste tvil om at huldertussene er huldertusser, og røverne er røvere. Har du lyst å se dyktige musikaltalenter og få en god og trivelig musikalopplevelse, bør du ta turen innom Istindportalen torsdag kveld.

– Det blir et stort spenn og en innholdsrik musikal med mange flinke musikaltalenter. Det kommer garantert til å bli spennende for dem som får se forestillinga, sier Skogstad.

Powered by Labrador CMS