FRILUFTSLIV: Snart er det klart for ny friluftsskole i Nordkjosbotn der ungene får være med på å ha det gøy i naturen og samtidig lære om det enkle friluftslivet. Illustrasjonsfoto: Ishavskysten Friluftsråd
FRILUFTSLIV: Snart er det klart for ny friluftsskole i Nordkjosbotn der ungene får være med på å ha det gøy i naturen og samtidig lære om det enkle friluftslivet. Illustrasjonsfoto: Ishavskysten Friluftsråd

Klart for friluftsskole som passer for alle

I starten av juli inviteres det til en friluftsskole i Nordkjosbotn. Fortsatt er det mange ledige plasser for dem som vil melde seg på.

Publisert Sist oppdatert

– Friluftsskolen i Nordkjosbotn er for barn fra 3. til 7. klassetrinn. Her blir det lek, orientering, spikking, bål, tur og villmarksglede i tre dager, sier Tine Marie Valbjørn Hagelin.

Som daglig leder i Ishavskysten friluftsråd kan hun fortelle at nå som sommerferien står for tur vil det bli arrangert friluftsskole i flere av friluftrådets medlemskommuner.

– Konseptet friluftsskole er et nasjonalt ferietilbud til barn og unge, og skal være et alternativ til for eksempel fotballskoler og andre dyre tilbud i fellesferiene. Friluftsskolen skal i så måte være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. Friluftsskolen passer for alle, uansett om man er erfaren eller nybegynner, sier Hagelin.

Det enkle friluftslivet

Hun forteller at i tillegg til å ha det gøy ute i naturen skal man samtidig lære om det enkle friluftslivet.

– Det blir søkelys på det enkle friluftslivet, masse frilek og sosialt samvær ute under åpen himmel. Vi bytter ut mobilen med kompasset, og vi skal utforske både dyreliv, nærturområder og elevenes orienteringssans, sier Hagelin.

Nyttig lærdom

Hun legger til at obligatorisk tema på friluftsskolen er allemannsrett og ferdselskultur, kartforståelse, raste- og leirplass, samt tur eller ekspedisjon

– Alle elevene vil lære å sette opp telt eller lavvo, planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, lese og bruke kart og kompass og lære om vår plikt og rettighet allemannsretten. I tillegg har vi andre morsomme aktiviteter som humlevandring, kano– eller kajakkpadling og matlaging på bål, sier Tine Marie Valbjørn Hagelin.

Hun minner om at det fortsatt er ledige plasser til årets friluftsskole i Balsfjord som er gratis og være med på og der påmeldingsfristen er satt til kommende mandag.

Powered by Labrador CMS