MYE SPENNENDE: Som tidligere år blir det muligheter til å skaffe seg mange flotte produkter på antikkmessa i Miljøbygget på Mestervik første helg i mai. (Foto: MEBIL)
MYE SPENNENDE: Som tidligere år blir det muligheter til å skaffe seg mange flotte produkter på antikkmessa i Miljøbygget på Mestervik første helg i mai. (Foto: MEBIL)

Klart for ny millionomsetning

BALSFJORD: Første helg i mai er det igjen duket for antikkmesse i Mestervik miljøbygg. Ifølge arrangørene ei messe som bare vokser og vokser i omfang.

Publisert Sist oppdatert

Ole-Johan Rødvei, en av initiativtakerne til messa som arrangeres for tolvte året på rad, snakker om ei messa som bare blir større og større.

– Messa er den eneste i sitt slag i Nord-Norge. Publikumsrekor­den hadde vi for to år siden da det var så mange at det ikke var plass til alle inne i Miljøbygget, og sist år hadde vi et sted mellom 600 og 800 besøkende, sier Rødvei.

Antikkmessa mener han også er populær blant utstillerne.

– Når utstillere kommer tilbake år etter år, og når de i tillegg kommer langveisfra, er dette det ensbetydende med at også utstillere er fornøyde og har godt salg. I år har vi 10-12 utstillere. Blant disse er det også flere nye aktører, sier Ole-Johan Rødvei.

Uten at han har eksakte tall på hvor mye det selges for i løpet av den to dagers messa, er han rimelig trygg på at det er snakk om millionomsetning.

– Her finnes et spennende utvalg av møbler, porselen, krystall, tepper, tekstiler, sølvtøy, kuriosa og mye mer. Vi selger også ordentlig husmannskost, som i år består av kjøttkaker og svinestek, sier Rødvei.

Viktig inntektskilde

Messa ble dømt nord og ned da den ble startet for 12 år siden. Den er avgjørende for at MEBIL fortsatt klarer seg økonomisk.

– Messa er en sikker inntektskilde som vi er avhengige av. Samtidig må det nevnes at lagets medlemmer viser en stor dug­nadsånd, både før, under og etter messa, sier Rødvei.

Han legger til at årets kunstner er Rita Lindberg Pettersen, bosatt på Fauske. Hun driver med male­ri, akvarell og trykk.

Hun har hatt flere separate utstillinger, og vil være et særdeles positivt innslag på messa, avslutter Ole-Johan Rødvei og ønsker velkommen til Miljø­byg­­­­­get på Mestervik fredag og lørdag til uka.

Powered by Labrador CMS