I FLYTSONEN: Inspirert av gamle hus og storslått natur har Solfrid Bergli fra Storsteinnes malt mange akvareller som nå er klar for salg.
I FLYTSONEN: Inspirert av gamle hus og storslått natur har Solfrid Bergli fra Storsteinnes malt mange akvareller som nå er klar for salg.

Kom ut av det kunstneriske skapet

STORSTEINNES: Flott natur og gamle hus gir Solfrid Bergli ekstra inspirasjon. Resultatet er blitt mange akvareller for en 64-åring som selv føler å være skikkelig i flytsonen.

Publisert Sist oppdatert

I mai sist år deltok hun på sitt første kurs for å lære seg å male akvarell. Det angrer hun ikke på.

– Det viktig å delta på kurs for å lære seg teknikken med å male akvarell. Det er samtidig fantastisk å kunne begynne med nye ting, sier Bergli.

I flytsonen

At hun ikke har startet tidligere med å fremføre sine kunstneriske evner, forklarer hun med at det har handlet om tid.

– Som sagt er det fantastisk å kunne begynne med nye ting, også etter man blir pensjonist. Du kan si at jeg er kommet «ut av skapet». Jeg liker å male der selve bildet «flyter» når jeg jobber. Jeg føler meg bokstavelig talt selv å være i flytsonen og har fått solgt mine aller første bilder, sier en fornøyd kunstner.

Naturlig inspirasjon

Inspirasjonen til akvarellene hun maler henter hun i hele landsdelen.

– Jeg lar meg inspirere av gamle hus og den storslåtte naturen vi har her nord, forteller Bergli.

For de som ønsker å se nærmere på hennes kunstverk, henger tre av disse på utstilling hos Café Avec på Storsteinnes.

– Er det noen som er interessert i å kjøpe noen av disse bildene, er det bare å ta kontakt. Og i mitt hjem her på Storsteinnes har jeg flere som er til salgs. Akvareller som er malt med maling og på papir av topp kvalitet, sier Solfrid Bergli.

Powered by Labrador CMS