TIL ISTINDPORTALEN: Forfatter Edvard Hoem besøker Målselv bibliotek på kvelden førstkommende onsdag.
TIL ISTINDPORTALEN: Forfatter Edvard Hoem besøker Målselv bibliotek på kvelden førstkommende onsdag.

Kommer på bibliotekbesøk

MÅLSELV: Den kjente forfatteren Edvard Hoem er på bibliotekturné. Onsdag kommerhan på besøk til Målselv bibliotek.

Publisert Sist oppdatert

Edvard Hoem debuterte i 1969 med ei diktsamling, og han har siden gitt ut en rekke romaner, diktsamlinger, skuespill, sakprosa og biografier. Han er kjent som en forfatter som skriver med en politisk ladet penn, og han tar ofte opp temaer om Utkant-Norge. Hoem er forfatteren bak biografien om Bjørnstjerne Bjørnson i fire bind.

– Men han er nok familiekrøniken bestående av bøkene «Slåttekar i himmelen», «Liv andre har levd» og «Bror din på prærien», som er utvandrerhistorier om nordmenn som reiste til Amerika, han er mest kjent for, forteller Målselv biblioteks sjef, Rita Kramvig.

– En opplevelse

Førstkommende onsdag får biblioteket i Istindportalen besøk av forfatteren.

– Besøket ble til i samarbeid med Folkebiblioteket, og han skal innom flere bibliotek i Troms. Vi er stolte over at han kommer på besøk til oss. Edvard Hoem er et stort forfatternavn, og det er en «once in a lifetime» at en kan møte han i vårt bibliotek, sier hun.

Forfatterbesøket samarbeider de lokalt om med Målselv mållag. Styreleder Nina Fjeldet gleder seg.

– Vi hadde forfatterbesøk med Helge Stangnes i februar i samarbeidet med biblioteket, og det var en fin opplevelse å være med på. Vi er kjempeglade for at vi kan følge det opp med besøk av Edvard Hoem, som er en stor og dyktig forfatter som skriver om mange temaer, sier hun.

Hoem har blant annet gjort et forsøk på å gjenfortelle Bibelen, han skriver salmer, og han gjendikter selveste William Shakespeare. Men for mange er han en forfatter som har skrevet godt om utvandringen til Amerika.

– Vi tror han er en forfatter som passer Målselv-publikummet. Det er mange som har utvandret familie, og som er opptatt av temaene Hoem belyser, sier Fjeldet.

Mållaget vil stå for serveringa under besøket. Arrangementet er gratis, og det er plass til minst femti når biblioteket tas i bruk som foredragsarena.

– Vi håper det blir trangt om plassen. Folk kan gjerne komme før selve foredraget for å drikke kaffe, spise kake og prate, før de får servert selveste Edvard Hoem, sier Kramvig.

Powered by Labrador CMS