VIL KJØPE TOMTER: Her i Fredly boligfelt i Salangsdalen vil busselskapet kjøpe tre tomter. Foto: Knut Solnes
VIL KJØPE TOMTER: Her i Fredly boligfelt i Salangsdalen vil busselskapet kjøpe tre tomter. Foto: Knut Solnes

Kommunen fikk bare solgt én tomt i hele boligfeltet – men nå har en helt uventet kjøper meldt seg og vil kjøpe halve feltet

BARDU: Bardu kommune har slitt i årevis med å selge boligtomter i Fredly boligfelt i Salangsdalen. Men nå har et busselskap meldt seg og vil kjøpe nesten halvparten av tomtene.

Publisert Sist oppdatert

Furuly Turbuss AS som i dag har base på en nabotomt til boligfeltet vil kjøpe hele tre av tomtene i feltet. Selskapet vil bruke dem til oppstillingsplass og garasje for busser, samt bygge hvilerom for sjåfører.

UTVIDER: Bjørn-Tore Furuly er daglig leder i Furuly Turbuss.

Bardu kommune har fått en søknad på bordet og det har allerede vært et møte om saka. Dersom kommuneledelse og det politiske flertallet gir grønt lys vil det bli satt i gang et omreguleringsarbeid for å imøtekomme busselskapets ønske.

Plass til husbyggere og

Bjørn-Tore Furuly som er daglig leder i busselskapet sier til Nye Troms at tomtene ligger rett bak området der selskapet til nå har hatt base, og at kjøp av de aktuelle tomtene passer perfekt for selskapet. Han sier også at de tre aktuelle tomtene ikke er de fineste tomtene i boligfeltet, og at det fortsatt vil være tre tomter tilgjengelig i feltet til eventuelle husbyggere.

Det er flere år siden Bardu kommune opparbeidet feltet som fikk navnet Fredly boligfelt. Men opparbeiding til tross, har bare en eneste tomt blitt solgt og bygd på. Seks av de syv tomtene som ble lagt ut for salg står fortsatt ubebygd.

Plassmangel

Bjørn-Tore Furuly sier busselskapet har plassmangel, og at dette er årsaken til at man har begynt å se på mulighetene i området.

- Vi har ni busser i dag, og vi mangler garasje og oppstillingsplass til flere av dem. Garasjen vi har i dag er for liten for behovet vi har, sier Furuly.

Det er ikke bestemt om det skal bygges garasje eller settes opp stortelt dersom man får kjøpe de aktuelle tomtene. Det vil selskapet vurdere seinere, opplyser han.

- Foreløpig er signalene fra Bardu kommune om kjøp av de tre tomtene positiv. Men det må skje en omdisponering til næringsformål, så vi må avvente å se hva kommunen sier videre nå. De tomtene vi ønsker er jo ikke de mest attraktive i feltet, både med tanke på beliggenhet samt at det er et myrområde der det må fylles opp med masser og planeres før det kan bygges noe, sier Furuly.

Selskap i vekst

Furuly Turbuss har ekspandert de siste årene, og har også fått på plass langsiktige avtaler om skolekjøring og tilrrettelagt skyss med Bardu kommune. Det gir selskapet en langsiktighet som Furuly sier åpner for at man kan investere i infrastruktur slik som meningen nå er med kjøp av de tre tomtene.

- Det er spennende for oss, og det ville være helt perfekt om vi fikk hånd om tomtene der. Oppholdsrom til ansatte med garderober og toalett er noe av det vi planlegger i tillegg til garasje og oppstillingsplass, sier Furuly

I VEKST: Furuly Turbuss AS har økt omsetningen med over 3 millioner på to år. I samme periode har selskapets overskudd tredoblet seg.

Selskapet har i har i dag seks fast ansatte og med timebaserte sjåfører er i 17 på lønningslista. Omsetning og overskudd har økt pent for det lokale busselskapet de siste to årene. I fjor omsatte selskapet for 13 millioner og leverte et overskudd på halvannen million.

Powered by Labrador CMS