PURRING: Bardu kommune har fått en purring på rette opp i tre avvik i den nye svømmehallen på Setermoen. Arkivfoto: Kristine Aarhaug
PURRING: Bardu kommune har fått en purring på rette opp i tre avvik i den nye svømmehallen på Setermoen. Arkivfoto: Kristine Aarhaug

Kommunen har fått purring på avvik i ny svømmehall

Bardu kommune har ennå ikke levert inn dokumentasjon på at avvik i den nylig renoverte svømmehallen på Setermoen er rettet opp i. Det blir funnet tre avvik under et tilsynsbesøk i februar i år.

Publisert Sist oppdatert

Nå har kommunen fått en purring i saka fra kommuneoverlegen.

Fristen for å sende inn dokumentasjon for lukking av avviket ble satt til 15. april.

Redegjorde

Kommuneoverlegen viser til at det ikke er redegjort for hvilke tiltak som er gjort i saken og for å imøtekomme kravet i forskriften.

Kommuneoverlegen viser til at det i henhold til lov om folkehelsearbeid er gitt pålegg om å rette opp forhold som er brudd på forskriften om badeanlegg, bassengbad og badstu. Dersom påleggene ikke nå etterkommes kan neste skritt bli sanksjoner.

Tilsynet i vinter avdekket avvik på tre av forskriftens paragrafer.

Mangler

Som Nye Troms skrev etter tilsynet kom det en rapport med de avvikene som ble funnet. Det første avviket som omtales i rapporten er at det er behov for oppdatering av førstehjelpsutstyr i hallen, samt at det mangler temperaturmålere i badstu.

Det andre avviket er at man mener det ikke er nok ressurser for tilfredsstillende renhold. Det tredje avviket går på mangelfull merking i hallen.

Utsatt frist

Da Nye Troms snakket med Bardu kommune etter at avvikene kom, var kommunen allerede i gang med å rette avvikene. Vi har ikke lyktes å få en kommentar til saka denne gangen.

Men kommunen får noe tid til å svare på purringa. Saken er ikke mer alvorlig enn at fristen for å etterkomme påleggene er satt til 15. august.

Powered by Labrador CMS