KONTROLLERTE 63: Fungerende faggruppeleder, Roger Furumo, informerer om resultatet av tirsdagens kontroll. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
KONTROLLERTE 63: Fungerende faggruppeleder, Roger Furumo, informerer om resultatet av tirsdagens kontroll. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Kontrollerte 63 tungbiler – tre fikk kjøreforbud

BALSFJORD: Nordkjosbotn kontrollstasjon avskilta tirsdag kveld et kjøretøy. Det var verken omregistrert eller i teknisk forsvarlig stand.

Publisert Sist oppdatert

Da Nordkjosbotn kontrollstasjon holdt et ekstra øye med tungtrafikken tirsdag, kontrollerte de 63 tungbiler. For tre av tungbilene ble turen stoppa her. Det ble nemlig ilagt tre kjøreforbud/avskiltinger i løpet av kontrollen. En ble avskilta på stedet, og det av to årsaker. Kjøretøyet var verken omregistrert eller i teknisk forsvarlig stand.

– Den hadde en henger som verken var omregistrert eller hadde alt i orden på kontrollseddelen for bremser, forteller fungerende faggruppeleder, Roger Furumo.

Videre ble et vogntog ilagt bruksforbud på grunn av at det var stor avrenning fra fiskelasten, som det måtte ordnes opp i. Og et vogntog som ble målt til 19,90 meter fikk ikke kjøre videre før det ble innkorta til 19, 5 meter.

I tillegg til dette, ble tre tungbiler ilagt dekkgebyr og flere fikk dokumentgebyr for lysmangler og annet teknisk som ikke var i henhold til forskriftene.

– Jeg må si at at ut ifra mengde kjøretøy vi hadde inne, så var dette et helt ok resultat, sier han.

Nordkjosbotn kontrollstasjon tilhører Statens vegvesen, og de gjennomfører kontroller for å bedre trafikksikkerheten for alle trafikanter. Kontrollene skal i tillegg bidra til å sikre konkurransevilkår i bransjen og yrkesførernes arbeidsvilkår.

De siste ukene har trafikken totalt sett vært lavere enn normalt, i tråd med at samfunnet i stor grad stoppa opp i forbindelse med koronasituasjonen. Når det kommer til tungtrafikken, har kontrollstasjonen sett at varene skulle fram.

– Det har ei stund vært litt mindre tungtrafikk, men ikke så veldig langt fra normalen. Vanlig varetransport har gått som normalt, og det har vært litt mindre innen fisketransporten. Men nå ser vi at vi er tilbake til normalen igjen, sier han.

Noe av det de ser nå på tampen av vintersesongen, er at flere kjører med dekk som begynner å bli rimelig tynnslitte.

– Det er klart at noen vil kjøre med dekk som begynner å bli slitt nå, men det skal ikke være sånn.

Powered by Labrador CMS