Korona-pause i vardebålbrenninga for Nord-Norgebanen

«Måtte dette nye tankesettet holde seg også på høgste politiske nivå i tida etter at korona-trusselen har flatet ut.»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

I solidaritet med den omfattende nasjonale dugnadsaksjonen for å bremse korona-spredninga, tas en pause i den ukentlige vardebålbrenninga for Nord-Norgebanen på Olsborg.

24. mars skulle forslaget til Knag Fylkesnes (SV) og Amundsen (Frp) om å igangsette arbeidet med å realisere Nord-Norgebanen, behandles i Stortinget. Dette forslaget fikk full tilslutning i Transport- og kommunikasjonskomiteen 10. mars av opposisjonspartiene SV, Sp og Frp sine stortingsgrupper. I opposisjonen var det kun vippepartiet Ap som var imot.

Nå er stortingsbehandlinga av nevnte forslag utsatt, foreløpig uten ny dato, å grun av uhorvelig mye uforutsett arbeid med å håndtere korona-pandemien. En utsettelse er bra. Det kan tyde på at forslaget ikke vil bli overflatisk behandla i full fart. Ap får mer tid til å tenke seg om. Og alle partiene opplever nå tilfredsstillelsen av å arbeide tverrpolitisk for å mildne ei nasjonal og global krise.

Måtte dette nye tankesettet holde seg også på høgste politiske nivå i tida etter at korona-trusselen har flatet ut. Tverrpolitisk enighet vil sikre realisering av Nord-Norgebanen. Spørsmålet er ikke lenger OM banen skal bygges, men HVORDAN! Svaret fins allerede i rikholdig utredningsmateriell med diverse tilleggs- og usikkerhetsanalyser.

Vardebålbrenninga for Nord-Norgebanen vil gjenopptas på Olsborg i henhold til nasjonale retningslinjer for sosialt samkvem i disse korona-tider – og holde fram til vi ser et forpliktende vedtak om realisering av Nord-Norgebanen.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS