FLOTT ARRANGEMENT: Det ble et flott 17. maiarrangement i Bardu i år – og et solid overskudd til arrangøren. Arkivfoto: Marius Mikalsen
FLOTT ARRANGEMENT: Det ble et flott 17. maiarrangement i Bardu i år – og et solid overskudd til arrangøren. Arkivfoto: Marius Mikalsen

Koronaen til tross, årets 17. mai-arrangement ga kroner i klassekassa

BARDU: Rapporten etter årets 17. mai-arrangement i Bardu er klar og tydelig på én ting: Nemlig at årets arrangement tok noe av den tradisjonelle 17. mai-feiringen litt tilbake i bygda etter at fjorårets feiring ble sterkt preget av koronapandemien.

Publisert Sist oppdatert

Årets 17. mai ble ikke så sterkt preget som fjorårets. Da var pandemien slik at det aller meste av normale arrangementer ble avlyst.

«Vi tok noe av den tradisjonelle 17. mai feiringen tilbake i bygda med et lite barnetog og arrangement i sentrum En nydelig vårdag bidro til feststemning. Det ble en verdig og inkluderingen feiring som resulterte i et godt overskudd til 8. klassene ved Bardu ungdomsskole», heter det i sluttrapporten som nå er sendt til Bardu kommune.

Anbefaler

Det er Einar Aarbogh som har skrevet sluttrapporten. Han var leder i komiteen som i år lagde en flott feiring i bygda – til tross for at pandemien fortsatt preger samfunnet.

Han anbefaler nå at Bardu kommune viderefører ordningen med at det er 8.-klassene ved Bardu ungdomsskole som får tilbud om planlegging og gjennomføring av 17. mai-feiringen i bygda, og at støtten opprettholdes også neste år.

Det har blitt en tradisjon i Bardu de siste årene at 8. klassene tar arrangementet og får økonomisk støtte fra Bardu kommune på 60.000 kroner.

Stor dugnad

Rapporten slår fast at det er en stor dugnadsjobb som gjøres for å få arrangementet planlagt og gjennomført, og at det er helt avgjørende at også foreldre er engasjert

«Elevene har sammen med foreldre og lærere gjennomført 17. mai feiring i Bardu som omtales som verdig, kreativ og inkluderende. Det er en utfordring å få foreldre til å påta seg oppdrag til denne form for dugnadsarbeid. Vår erfaring er at det er få som frivillig melder seg, bortsett fra noen ildsjeler i hver klasse. Det er derfor på sin plass og fremheve og gi kudos til alle de som påtok seg lederoppgaver og løste utfordringer på strak arm», står det i rapporten.

Pent overskudd

Arrangementet ga et betydelig overskudd til klassetur for 8. klassene. Inntjeningen var godt over 100.000 kroner.

«Totalt ble det et overskudd på omtrent 136 000 kr som uavkortet går til 8. klassene ved Bardu ungdomsskole. Overskuddet skyldes i stor grad sponsing av kaker fra Coop Extra og ballotteriet. Antall dugnadstimer er høyt, og Bardu kommune støttet med 60 000 kr. Samlende utgifter er på cirka 45 000 kr. Overskuddet er omtrent 16 000 kr i forhold til støtten fra kommunen. Resterende del av overskuddet er selvgenerert», skriver komitélederen.

Powered by Labrador CMS