MUSIKALSK SKOGSTUR: Karlstad musikkorps inviterer folk i alle aldre til å bli med dem på en gåtur førstkommende onsdag. De byr på pølser, drikke og ikke minst musikk. Foto: Malin Cerense Straumsnes
MUSIKALSK SKOGSTUR: Karlstad musikkorps inviterer folk i alle aldre til å bli med dem på en gåtur førstkommende onsdag. De byr på pølser, drikke og ikke minst musikk. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Korpset vil ha deg med på skogstur

KARLSTAD: Finn fram tursko og godt humør. Onsdag vil Karlstad musikkorps ha deg med på en musikalsk skogstur.

Publisert Sist oppdatert

I år feirer Norges Musikkorps Forbund (NMF) 100 år, og det skal feires av korps over hele landet. For å få litt blest om NMFs jubileum, har forbundet søkt om midler til et prosjekt kalt «Korps på friluftstur». Midlene fikk de, og korps i det ganske land har blitt utfordra av forbundet til å ta med seg lokalbefolkninga på en musikalsk friluftstur.

Den utfordringa tok Karlstad musikkorps på strak arm. Onsdag ettermiddag neste uke inviterer de derfor til en felles gåtur fra snuplassen til badeplassen på Kjerresnes. Turen er rundt 3 kilometer lang tur/retur og man følger en skogsvei helt fram. Selv om turen er på flatmark, er den én av Fysaks turmål i «Til topps Målselv». Man kan med andre ord få seg en trivelig gåtur sammen med andre samtidig som man er ett turmål nærmere årets Fysak-krus.

Turen er også godt egnet for de som vil ha med seg barnevogner, så korpset håper alt fra barnefamilier til pensjonister vil bli med dem på turen.

– Alle som har lyst, er hjertelig velkomne. Det blir mye «trøkk» på Kjerresnes, lover korpsleder Inger Sæterhaug.

Mat og musikk

For korpset tar med seg instrumentene sine og spiller musikk før, under og etter gåturen. Karlstad musikkorps er et brasskorps, og de skal spille mange sanger med mye fart i. De skal spille litt i begynnelsen av gåturen, men ikke hele veien. Så blir det en pause med mer musikk på badeplassen før turen går tilbake til snuplassen. Vel framme byr korpset på pølser, saft, kaffe og litt mer musikk. Dersom man ønsker å sitte, må man ta med seg en klappstol eller sitteunderlag selv.

– Vi blir stort sett å spille marsjer, men det blir ting med «svung» i som Olsenbanden, samba og tradisjonell marsj. Dette er en ny arena for å treffe de som vanligvis ikke kommer for å høre på korpsmusikk, sier Sæterhaug.

Korpset ser fram til ei litt uvanlig sommeravslutning, og ikke minst til å vise at korps kan så mye mer enn å spille på 17.mai. Dette er første gang de inviterer folk med seg på tur, men Sæterhaug ser ikke bort ifra at de gjør det flere ganger.

– Blir det bra, så kan det hende vi gjøre det til en årlig tradisjon, sier hun.

Plass til flere

Sæterhaug legger heller ikke skjul på at hun håper kombinasjonen av frisk luft og fengende musikk vil føre til at flere vil bli en del av korpset. Det er 47 år siden korpset spilte sin første tone og i år har de litt over 20 registrerte medlemmer i alle aldre. Sæterhaug mener korpset er en fin mulighet for voksne og barn å gjøre noe sammen.

– Det er en fin familieaktivitet. Alle får delta på sitt nivå, det er plass til alle uansett, sier Sæterhaug.

Hun viser til at voksne som aldri har spilt eller som kanskje spilte et instrument for lenge siden, godt kan begynne i korpset. Alle får bidra på sitt nivå, og sammen skaper korpset en helhet. Det er flere som har begynt å spille samtidig som barna sine. Ett av dagens medlemmer begynte som aspirant sammen med sine barn. Nå er de voksne og utflytta, men hun er fortsatt aktivt med i korpset. Sæterhaug er ikke i tvil om at nye medlemmer vil trives.

– Det er et godt miljø i korpset. Vi har det artig sammen, sier hun.

Musikkorpenes år 2018

  • Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år i år
  • 2018 har fått offisiell status som «Musikkorpsenes år 2018»
  • Målsettingen for jubileet er at hele Norge skal få del i korpsbevegelsens jubileumsmarkering
  • «Korps på friluftstur» er del av jubileumsfeiringa
  • Hensikten er å skape gode musikalske opplevelser i frisk luft for både publikum og musikanter

Kilde: www.musikkorps.no

Powered by Labrador CMS