UFORSTÅELIG: Eldrerådsleder Inge Steffensen kan ikke forstå hvordan sykehuset kan sende eldre og pleietrengende pasienter hjem uten varsling til pårørende. (Arkivfoto)
UFORSTÅELIG: Eldrerådsleder Inge Steffensen kan ikke forstå hvordan sykehuset kan sende eldre og pleietrengende pasienter hjem uten varsling til pårørende. (Arkivfoto)

Krever at pårørende varsles om hjemsending fra UNN

MOEN: Flere tilfeller der pasienter er blitt hjemsendt uten at pårørende er blitt informert, får nå eldrerådet i Målselv til å reagere. De vil ha ei avklaring fra UNN om det de hevder er rutinesvikt.

Publisert Sist oppdatert

Leder av eldrerådet i Målselv, Inge Steffensen, forteller at det har vært flere tilfeller der pasienter er blitt hjemsendt fra sykehuset uten at pårørende har blitt underrettet. Eldrerådet behandlet saken på et møte i slutten av februar, og kom da fram til at dette er en rutinesvikt fra UNN som ikke skal forekomme. Nå håper de på en forsikring fra sykehuset om at det ikke skal skje igjen.
– Eldrerådet er et rådgivende organ som omfatter hele eldreomsorgen, herunder også hjemsendte pasienter fra UNN, sier Steffensen.

I eldrerådets vedtak i saken heter det blant annet at «Vi kan ikke forstå at denne type rutinesvikt kan forekomme».
Flere tilfeller
Steffensen sier at det ikke bare er snakk om et enkelttilfelle der rutinene har sviktet, men at dette har hendt ved flere anledninger. Ett tilfelle forekom ganske nylig, men han ønsket ikke å gå nærmere inn på saken av hensyn til privatlivet til de berørte.
– Vi har brakt i erfaring at det forekommer rutinesvikt. Vår henvendelse vil ende opp hos UNN, og vi

ønsker naturligvis at slik svikt ikke forekommer, sier han.
Når rutinene svikter og eldre og pleietrengende pasienter hjemsendes uten at pårørende eller hjemmehjelp informeres, kan dette føre til en rekke praktiske problemer, mener Steffensen, som likevel ikke anser at rutinesvikten har sammenheng med samhandlingsreformen som ble innført i 2012.

P.S. Det lyktes ikke Nye Troms å få en uttalelse fra UNN om rutinene for hjemsending av pasienter før avisa gikk i trykken.

Powered by Labrador CMS