Gjengrodde veigrøfter skaper farlige situasjoner:

LITE SIKT: Kommer det et barn gående eller syklende bak skiltet, vil de være vanskelig å få øye på. Dette ber Mads Larsen Bardu kommune om å rydde opp i. Foto: Privat
LITE SIKT: Kommer det et barn gående eller syklende bak skiltet, vil de være vanskelig å få øye på. Dette ber Mads Larsen Bardu kommune om å rydde opp i. Foto: Privat

Krever at siktsonene langs veiene ryddes

BARDU: Det gror igjen langs de kommunale veiene. Mads Larsen frykter alvorlige ulykker vil skje dersom krattet ikke fjernes. VEI

Publisert Sist oppdatert

Selv om det kantslås en god del, er jobben som gjøres langt fra god nok, mener Mads Larsen. I et brev til Bardu kommune kritiserer han den manglende ryddinga av siktsoner langs veiene.

–Det gror igjen. I kryss og i svingete småveier så står krattet. Det er mange unger etter veien. Folk kan ta det med ro, men så plutselig skjer det noe, sier han.

– Kantslåinga er ikke nok

Larsen reagerer spesielt på krysset ved Østerdalsveien og Nordhusveien, og de første svingene inn på Nordhusveien. Der skal det være spesielt ille.

– Det er mange unger i farta her i Østerdalen. Krattet ble tatt for ett par år siden. Men det har grodd igjen. Det er nesten så det burde blitt tatt hvert år. I Nordli-krysset er det busspåstigning til skole og mange unger i «fære» (ferdes, journ. anmrk.). Der må man ta det med ro når man kjører. Men nå er jo veien så dårlig uansett, så det går ikke an å kjøre fort, sier han.

Larsen ber om at Bardu kommune får i gang en rekognosering langs veiene.

– Det hjelper ikke kun med kantslåinga. Det må ryddes kratt langs veiene så man får best mulig siktsone, sier han.

Skal undersøke omfanget

Bjørn Hovde er formann for vei i Bardu kommune. Han er ikke inne i saken, og kan derfor kun svare på generelt grunnlag.

– Vi driver med kantklipping nå. Vi klipper det meste av veiene, i alle fall i bygdene, i tillegg til noen veier i sentrum. Vi rydder også siktsoner der det er behov for det. Men det har litt med kapasitet å gjøre også, sier han.

Hovde erkjenner at gjengrodde veigrøfter er en utfordring.

– Det er veldig mye vegetasjon. Så det er litt utfordringer knyttet til dette, dessverre. Så klart skulle vi kantklipt både bredere og oftere, men nå er det nå slik, ser han.

Hovde lover å ta en titt på områdene som Larsen har lista opp.

– Så får vi se hvor stort omfanget er. Når vi får en så konkret henvendelse, så må vi følge den opp, sier han.

Powered by Labrador CMS