MÅ RYDDES OPP: Det må ryddes opp ved båtopplagringsplassene ved Leina. Statskog vil ha det gjort i sommer. (Illustrasjonsfoto: Knut Solnes)
MÅ RYDDES OPP: Det må ryddes opp ved båtopplagringsplassene ved Leina. Statskog vil ha det gjort i sommer. (Illustrasjonsfoto: Knut Solnes)

Krever full opprydding ved båtopplagsplassene ved Leina – samtlige leietakere kontaktet

BARDU: Statskog mener lagring av utstyr ved båtopplagsplassene ved Leina har sklidd ut. Flere bryter intensjonene i kontrakten. Nå blir det full opprydding.

Publisert Sist oppdatert

For to uker siden sendte Statskog ut et brev til alle som har båtopplagsplass med gyldig leiekontrakt ved Leinavatn.

I dette brevet skriver Statskog at de har registrert at det i tilknytning til båtopplagsplassene er kommet til mere kasser og utstyr enn det er tillatelse for. Det vil de ha slutt på.

Søppel

– Tanken med en utstyrskasse er lagring av nødvendig utstyr til båtbruk. Utstyrskassen med maksmål på inntil èn kvadratmeter skal merkes med samme nummer som båten, og skal plasseres under båten. Det skal ikke lagres lavvoer, telt, tur- og campingutstyr eller større mengder med drivstoff på båtopplagringsplassene, skriver Statskog.

De understreker at det også er registrert både søppel og utrangert utstyr ved båtopplagringsplassene og i området rundt.

Må ryddes i sommer

Nå kreves det full opprydding. Statskog er klokkeklar i brevet som er sendt ut, og legger nå opp til at oppryddingen skal skjer i løpet av sommeren. Statskog skal etablere opplagringsplass for søppel og utrangert utstyr ved hver av båtopplagsplassene der det legges opp til sortering av avfall.

Det legges opp til uttransportering med helikopter etter sommeren.

Statskog understreker i brevet at mange leietakere av båtopplagsplass har lagret båt og kasse i henhold til vilkårene og at alt er greit for disse. Men det er der det har sklidd ut at Statskog nå strammer til og etter sommeren kommer til å gjøre befaringer for å se om beskjeden i brevet som er sendt ut er fulgt opp.

Transporteres ut

– Friluftsliv, fiske, høsting og fangst i området ved Leinavatn har lange tradisjoner. Statskog ønsker at denne bruken skal kunne holde fram på en god måte, skriver Anne Larsen som er eiendomskonsulent i Statskog.

Nå ber Statskog om at alle leietakere merker eller oppdaterer merkingen sin av båt og tilhørende utstyrskasse – og at dette blir gjort senest innen 31. august. Samtidig henstilles det til at det ryddes opp. I løpet av september og oktober vil Statskog at oppryddingsarbeidet skal være sluttført og alt søppel og utrangert utstyr er samlet på etablerte opplagringsplasser og transportert ut av området.

Blir fjernet

– Gjenstander som ikke er merket, ligger løst under båtene, eller som vi vurderer som søppel, vil kunne bli fjernet. Det samme gjelder utrangerte eller umerkede båter som ligger utenfor tilviste opplagsplasser, skriver Statskog.

De sier de også vil være behjelpelig med uttransportering av båter for de som eventuelt ønsker å si opp sine kontrakter inne ved Leina.

Det er Fjelltjenesten som skal administrere avfallshåndteringa etter oppryddinga.

Powered by Labrador CMS