20 ÅR SIDEN SIST: Det er 20 år siden sist det ble gjort noe med infrastrukturen på Kirkemoskogen industriområde. Blant annet er dette skiltet som viser hvilke bedrifter som holder til der, ikke oppgradert.
20 ÅR SIDEN SIST: Det er 20 år siden sist det ble gjort noe med infrastrukturen på Kirkemoskogen industriområde. Blant annet er dette skiltet som viser hvilke bedrifter som holder til der, ikke oppgradert.

Krever oppgradering av industriområdet

BARDU: Veier må oppgraderes, skilting må på plass, og trafikkfarlig kryss må utbedres. Det er tre av flere krav som nå blir lagt fram til Bardu kommune for å få et bedre industriområde på Setermoen.

Publisert Sist oppdatert

Brevet er forfattet av Arild Nordahl i Bardu Utvikling, Ørjan Nygård i Byggmakker Bardu og Sigfred Steien i Klimaservice på Setermoen.

De henvender seg som tomtefestere og aktører i Kirkemoskogen industriområde på Setermoen og skriver i brevet at de mener lite er blitt gjort når det gjelder oppgradering av infrastrukturen på området de siste 20 årene.

– Infoskiltet med oversikt over hvilke bedrifter som befinner seg der, er et godt bevis på det, sier Arild Nordahl.

Prioritere

Brevet er stilet til kommunens næringsavdeling og til næringssjef Lennarth Kvernmo. I brevet skriver de at de nå registrerer en sterkere politisk prioritering i Bardu når det gjelder næringsutvikling.

«Kommunen skal primært være en tilrettelegger, og når dette følges opp med etablering av god infrastruktur, bør oppgradering av industriområdet være prioritert høyest. For å markedsføre Bardu ifor etablerere, må arealene framstå som mer attraktive og funksjonelle enn i dag», skriver de.

Kloakknett

Arild Nordahl viser til at Bardu Utvikling høsten 2014 gjorde en brukerundersøkelse med spørsmål om hvilke deler av infrastrukturen som bør rettes på og oppgraderes. Blant annet kom det da fram at det er et stort ønske om å få gjort noe med avkjøringen fra E6 ved Rema, som oppfattes som et trafikkfarlig kryss.

Videre er det pekt på at industriområdet bør få bygd ut et vanlig kloakknett. I dag er det slik at septiken i området fryser om vinteren, og det er store utgifter til tining.

Veiene i området ble da tatt opp som moden for utbedring, samt at informasjonsskiltet må oppgraderes og også at slik skilting kommer opp på E6.

Utvidelse

Nordahl peker også på at det bør være lett tilgjengelig kart over området som viser ledige tomter, samt at ledige tomter må markedsføres.

Nordahl, Nygård og Steien foreslår også at det blir bedre tilrettelegging for bredbånd og fiber i området, at det blir ryddet skog, og at tomtegrenser blir merket.

Det er også ønske om at man ser på en utvidelse av industriområdet.

Arild Nordahl sier at brevet er ment som et innspill som kan bidra til at Bardu kommune kan gripe tak i problematikken, og han ser fram til en god dialog i en slik prosess.

Powered by Labrador CMS