TILPASNINGER: Styreleder i Troms Skogselskap Wiggo Johansen mener Skogbrukets Hus er det beste stedet for Fylkesmannens ansatte innen plan, landbruk og reindrift. Og han mener bestemt at lokalene kan tilpasses Fylkesmannens behov. ARKIVFOTO: MORTEN KASBERGSEN
TILPASNINGER: Styreleder i Troms Skogselskap Wiggo Johansen mener Skogbrukets Hus er det beste stedet for Fylkesmannens ansatte innen plan, landbruk og reindrift. Og han mener bestemt at lokalene kan tilpasses Fylkesmannens behov. ARKIVFOTO: MORTEN KASBERGSEN

Kritisk til Fylkesmannens krav

MÅLSELV: Styreleder Wiggo Johansen i Troms Skogselskap mener at Fylkesmannens argumenter for å søke nye lokaler, ikke holder mål. – Vi oppfatter at Fylkesmannen omtaler våre kontorlokaler negativt, sier Johansen.

Publisert Sist oppdatert

I ei årrekke har Fylkesmannen leid kontorlokaler i Skogbrukets Hus. Men i midten av mai ble det kjent at Fylkesmannen søker nye lokaler innen 30 minutters pendleravstand fra Andselv. Styreleder Wiggo Johansen i Troms Skogselskap reagerer på Fylkesmannens argumenter for å søke etter nye lokaler.

– De sier at en av grunnene til at de søker nye lokaler, er at de i dag har lokaler i to ulike etasjer. Men i Tromsø er de fordelt på fire etasjer, og der greier de å ha gode fagmiljø. Og så framstilles det som negativt at de har ei trapp i mellom seg på Bardufoss. Det er et underlig argument, sier Johansen.

Gode lokaler

Johansen mener at det egentlig ikke var nødvendig for Fylkesmannen å gå ut og søke etter nye lokaler, fordi det handler om intern flytting i huset og videreføring av eksisterende avtale.

– Det at de må ut og søke etter lokaler, gjelder ikke ved videreføring av gamle avtaler, sier han.

Dessuten mener han at Fylkesmannen i utlysningsteksten omtaler Skogselskapets lokaler i negative ordelag.

– Saksbehandler omtaler våre kontorlokaler negativt når de sier at de søker nye, gode lokaler. Jeg tolker det dit hen at de mener våre lokaler ikke er gode. Vi har snakket med alle medarbeiderne på Skogbrukets Hus på Andselv, og de er meget tilfreds med dagens lokaler. Skogselskapet har heller ikke fått signaler fra Fylkesmannen om eventuelle mangler ved lokalene. Derfor er jeg litt overrasket over vendinga saken har tatt, sier Johansen.

I løpet av vinteren har Skogselskapet skiftet vinduer og etterisolert bygget, og Johansen påpeker at Skogselskapet hele tida har vært på tilbudssiden for å tilrettelegge for Fylkesmannen.

– For to år siden hadde de et ønske om tolv kontor, og vi engasjerte arkitekt. Men da vi kom litt videre, skulle de plutselig bare ha ti. Og da vi nok en gang planla, fikk vi tilbakemelding om at de bare skulle ha åtte. Vi følte oss nesten holdt for narr, sier Johansen.

Fylkesmannen har gitt uttrykk for at de gjerne ser at deres ansatte kan integreres i et godt kompetansemiljø, og der mener Johansen at Skogbrukets Hus er det beste alternativet.

Tilbakeviser kritikken

Administrasjonsdirektør Katrine Storeheier hos Fylkesmannen forteller at det ikke er noen misnøye med lokalene i Skogbrukets Hus. Bakgrunnen for at det søkes etter kontorlokaler, er at avtalen går ut, og at regelverket i staten da tilsier at det må åpnes for tilbud fra flere.

– Vi har ikke stilt krav om at lokalene må være i samme etasje, men lokalene vi har i dag, oppleves som atskilt. Vi har for eksempel to rom for skrivere, og dette er fordyrende. Vi har heller ikke sagt noe annet enn at lokalene må tilfredsstille våre behov, sier Storeheier.

Og bortsette fra at lokalene er atskilt, har hun ingen ting å utsette på lokalene i Skogbrukets Hus.

– Vi hadde landbruk og plan i én etasje, men så kom reindrift inn som en ny del hos Fylkesmannen. De hadde egne lokaler som var fullt utstyr for dem. Totalt har vi få medarbeidere på Skogbrukets Hus, og vi ønsker å samle dem, sier Storeheier.

Powered by Labrador CMS