LOTTERIDAMENE: Elisabeth Johnsen (t.v.), Anita Hillstad og Rita Uleberg solgte nesten 4000 lodd søndag, og det i tillegg til flere runder med trekning av årer. Det gir kjærkomne kroner i kassa til Øverbygd sanitetsforening. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
LOTTERIDAMENE: Elisabeth Johnsen (t.v.), Anita Hillstad og Rita Uleberg solgte nesten 4000 lodd søndag, og det i tillegg til flere runder med trekning av årer. Det gir kjærkomne kroner i kassa til Øverbygd sanitetsforening. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Kulda var ingen hindring for sanitetskvinnenes tradisjonsrike basar

RÅVATN: Øverbygd sanitetsforening arrangerte sin høstbasar på Råvatn skytterhus i sprengkulda. Den så ikke ut til å påvirke kaffetørste «gamblere» i Øverbygd og omegn i nevneverdig grad.

Publisert Sist oppdatert

Leder for Øverbygd sanitetsforening, Liv Inger Andreassen, var litt spent på forhånd om noen ville driste seg ut i kulda og komme på basaren deres. Dette trengte hun åpenbart ikke å engste seg for, for i løpet av de tre timene arrangementet sto på, fikk de trolig inn 30.000 kroner, og 20. 000 av disse kun på loddsalg.

I tillegg til de fire bøkene ble det kjørt flere runder med åresalg, der gevinstene var litt mindre enn ved hovedtrekninga.

– Men det er kjempepopulært, sier nestleder i foreninga, Unni Østli.

Gevinstene til hovedtrekninga var mange i tallet, og der laveste valør var på rundt en hundrelapp og de dyreste mange hundre kroner.

– Vi har fått gevinster fra både privatpersoner og handelsstand, og det er helt overveldende. Og at det kom så mange nå som det er så kaldt, er helt fantastisk. Som Liv Inger pleier å presisere: «Uten bygdefolket hadde vi ikke vært til», sa Østli.

Elisabeth Johnsen (t.v.), Anita Hillstad og Rita Uleberg solgte nesten 4000 lodd søndag, og det i tillegg til flere runder med trekning av årer. Det gir kjærkomne kroner i kassa til Øverbygd sanitetsforening.

Mangeårig tradisjon

70 personer fant veien til Råvatn skytterhus søndag ettermiddag, og alle bordene var fulle rundt om i lokalet. Kvinnene mente på at det hadde vært arrangert basar siden oppstarten på 70-tallet.

Her er basar åpenbart ikke kun for gråhårede damer godt over middagshøyden alene. Ved ett av bordene satt det noen damer av yngre årgang som hadde tatt turen, og for dem var ikke kulda noe problem.

– Det er jo bare å kle på seg! Vi må jo støtte opp om sanitetsforeninga, og så er det artig å treffe folk. sa Ingvild Østli Johansen.

Silje Myromsli Eide (t.h.), Hege Dividal Skogstad og Erle Dividal Skogstad mente i likhet med de andre rundt bordet at det er viktig å støtte opp om sanitetsforeninga, og samtidig få muligheten til å gå på kafé i lag.

Venninnene og døtrene deres kom fram til at de egentlig ikke traff så mange nye folk, for de som var samlet rundt bordet var for en stor del de samme som pleide å treffes, bare hos hverandre. - Men da kan vi i det minste treffes i andre omgivelser, lo de.

Hege Dividal Skogstad mente at det var viktig å holde på bygdetradisjonene, for å hindre at de dør ut.

Et rikholdig gevinstbord genererte mange vinnere, og enkelte hadde stabler med premier med seg derfra etter å ha tatt lodd for slektninger og barnebarn, i tillegg til seg selv. Trekninga ble avrundet med et gedigent veggteppe som Elsa Øvergård hadde knyttet og donert til basaren, og som ble trukket på ett av loddene til Knut Stenvold.

Knut Stenvold vant et nydelig knytteteppe som Elsa Øvergård har gitt til basaren, og som Bente Arntzen hadde gleden av å gi videre. Dette ligger det utvilsomt utallige timers arbeid bak.

Powered by Labrador CMS